Onder de bomen op Landgoed Gulbergen is het goed toeven tijdens Bloem&Tuin (Foto: Stephan Janssen).
Onder de bomen op Landgoed Gulbergen is het goed toeven tijdens Bloem&Tuin (Foto: Stephan Janssen).

Bloem & Tuin biedt ‘visie op toekomst’

Algemeen 22 keer gelezen

ADVERTORIAL - Hartje zomer is hét moment dat wij in Nederland optimaal van onze tuin of balkon genieten. GroenExpo Bloem & Tuin is de beurs met de allerlaatste tuintrends, de nieuwste bloemen en planten, kunst en dit jaar ook extra aandacht voor verduurzaming. GroenExpo Bloem & Tuin vindt plaats van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli op Landgoed Gulbergen in Nuenen (bij Eindhoven). 

Is jouw eigen stukje natuur klaar voor de toekomst? Ook dit jaar is er aandacht voor vergroening en verduurzaming. Wist je dat er diverse soorten dakbegroeiingen zijn? Dat je daarmee jouw huis niet alleen flink verduurzaamt (natuurlijke isolatie), maar dat je er ook nog eens een flinke subsidie voor krijgt? Een heus vlinderparadijs is zelfs een van de vele mogelijkheden!

Regenwater

Ook voor het afkoppelen van het regenwater vind je informatie van diverse gemeenten en natuurlijk de subsidiemogelijkheden die hiervoor beschikbaar zijn.
Er is ook speciaal voegsel te koop, waardoor het water tussen de tegels de grond in gaat in plaats van in het riool. En onze gespecialiseerde kwekers en hoveniers vertellen je alles over de biodiversiteit en welke keuzes voor jouw tuin het beste zijn. Kortom; we kunnen steeds bewuster met onze tuin omgaan op een mooie manier!

Publiekswedstrijd

GroenExpo Bloem & Tuin start deze editie met een nieuwe wedstrijd. Ieder jaar verschijnen er diverse nieuwe soorten planten en bloemen. Kwekers presenteren op de beurs hun nieuwste bloemen en planten en onze bezoekers kunnen hun stem uitbrengen op hun favoriet. Een publiekswedstrijd die dit jaar zijn eerste editie kent.  Welke bloem of plant ontvangt de publieksprijs als mooiste plant van 2022? Kom kijken en stem mee! 

In groene sferen

Ontdek tijdens jouw boswandeling de vele planten bij de diverse gespecialiseerde kwekers, geniet van de diversiteit in tuindecoraties, krijg voorlichting door het IVN (ook ontzettend leuk voor kinderen), en krijg groene inspiratie, bewonder stijlvolle kunst voor in de tuin en de prijswinnende foto’s tijdens uw wandeling.
Even tot rust komen? Ook dit jaar zijn de foodtrucks aan horecapleintjes voorzien van ruime terrassen in het bos. Je kunt hier een breed scala aan warme en koude versnaperingen bestellen.

Kinderen

Naast een leuk dagje in de bosrijke natuur, is er van alles te doen voor de kinderen. Een natuurquiz bij het IVN. Weet jij antwoord op alle vragen en ga jij voor de hoofdprijs? Ben jij de allesweter?
Bij atelier ZoZo kunnen kinderen bloemen vilten van gekleurde plukjes schapenwol van het merinosschaap, of een kleurrijke windhanger. Natuurlijk staan er speeltoestellen om lekker te spelen.

Meer informatie

GroenExpo Bloem & Tuin wordt gehouden op Landgoed Gulbergen in Nuenen (tussen Eindhoven en Helmond) van vrijdag 22 juli tot en met zondag 31 juli. Bloem & Tuin is iedere dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. 
Volwassenen betalen 15 euro entree, kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen.
Parkeren kost voor een auto 6 euro en voorde fietsenstalling betaalt u, 1 euro.

Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op de website:

www.bloementuin.nl

Uit de krant

Uit de krant