Een coronateststraat.
Een coronateststraat. Foto: Rob Langerak

Nieuwe testlocatie opent dinsdag 19 juli aan Antoon Coolenlaan in Eindhoven

Algemeen 489 keer gelezen

EINDHOVEN - Dinsdag 19 juli opent GGD Brabant-Zuidoost een nieuwe, compacte testlocatie op een vertrouwde plek: de parking Antoon Coolenlaan in Eindhoven. Tot die tijd kunnen inwoners zich van maandag tot en met zaterdag in Helmond laten testen. Vanaf 18 juli zijn de testlocaties Eindhoven en Helmond om de beurt geopend. Testen kan alleen op afspraak.

Na de sluiting van de testlocatie op Fellenoord heeft de GGD hard gewerkt om een nieuwe testlocatie mogelijk te maken aan de Antoon Coolenlaan. Volgende week gaan ze deze teststraat opnieuw opbouwen en vanaf dinsdag 19 juli kunnen inwoners zich weer laten testen op de parking aan de Antoon Coolenlaan. Dit wordt geen XL-locatie, maar een compacte teststraat. Uiteraard blijft de testvraag nauwkeurig monitoren en als het nodig is, wordt op- of afgeschaald.

Wanneer testen?

Bij coronaklachten doe je altijd een zelftest. Dit geldt ook voor kinderen. Bij een positieve zelftest hoef je geen bevestigingstest te doen bij de GGD, je gaat direct in isolatie. Alleen voor specifieke doelgroepen blijft het advies zich te laten testen bij de GGD:
- Zorgmedewerkers die werken met mensen met een kwetsbare gezondheid;
- Inwoners van zorginstellingen;
- Inwoners die naar de dagbesteding gaan (70+ of met ernstige immuunstoornis);
- Inwoners die geen zelftest kunnen afnemen, ook niet met de hulp van anderen;
- Inwoners die een herstelbewijs nodig hebben

Testlocatie Eindhoven

De testlocatie is op de parkeerplaats aan de Antoon Coolenlaan. Dit is bij het IJssportcentrum en staat met borden duidelijk aangegeven. De testlocatie is geopend op dinsdag, donderdag en zaterdag en alleen op afspraak.
Aandachtspunt: de wachtrij is buiten, kleed je naar de weersomstandigheden.

Testlocatie Helmond

Tot 19 juli kunnen inwoners zich laten testen in Helmond. De testlocatie bevindt zich aan de Varenschut 11, dit is op de Autoboulevard en wordt ook duidelijk aangegeven met gele borden. Tot 19 juli is de locatie open van maandag tot en met zaterdag maar alleen op afspraak. 
Na 19 juli, is de testlocatie in Helmond geopend op maandag, woensdag en vrijdag en ook hier geldt alleen op afspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant