De jeugd kan zijn gedurende de Doe-Week in Dommelen vermaken met allerhande activiteiten.
De jeugd kan zijn gedurende de Doe-Week in Dommelen vermaken met allerhande activiteiten.

Doe-Week Dommelen keert terug op nieuwe plek

Algemeen 301 keer gelezen

DOMMELEN - Na een coronapauze van twee jaar is de Doe-Week Dommelen helemaal terug van weggeweest. De vakantieweek voor kinderen vindt dit jaar plaats van maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september. De organisatie heeft veel goed nieuws te melden, waarbij het grootste nieuws is dat de Doe-Week naar een nieuwe locatie verhuist: het terrein van wielervereniging TWC De Kempen aan de Monseigneur Smetsstraat.

Daarmee neemt de Doe-Week na ruim veertig jaar afscheid van het vertrouwde veld aan de Keersopperdreef. “De gemeente heeft een deel van het terrein nodig voor natuurontwikkeling en het overgebleven stuk is te klein voor de Doe-Week”, legt voorzitter Geoffrey van Gerven uit. “We zijn blij dat we door kunnen gaan op een nieuw veld aan de Mgr. Smetsstraat, waar we gebruikmaken van de gastvrijheid van TWC De Kempen. Een superlocatie met mooie nieuwe mogelijkheden voor spel en activiteiten.”

Sinds de aanleg van de nieuwe N69 is het terrein van TWC De Kempen het snelst bereikbaar met de fiets of te voet, via het nieuwe fietstunneltje. Wie met de auto wil komen moet via Westerhoven of de Kempervennen rijden en dat is een stuk minder handig. De route naar deze nieuwe locatie wordt tijdens de doe-week bewegwijzerd. Overigens: omdat het nieuwe Doe-Weekterrein vlak bij Westerhoven ligt, nodigt de organisatie ook de Westerhovense jeugd van harte uit om mee te komen spelen.

Lekker uitleven

De Doe-Week vindt traditiegetrouw plaats in de laatste week van de zomervakantie. Kinderen van 4 tot en met 13 jaar kunnen zich vijf dagen lekker creatief uitleven voordat de scholen weer beginnen. Op het programma staan avonturen als hutten timmeren, speur- en fietstochten, muziek en dans en spel en sport. 

De Doe-Week vindt traditiegetrouw plaats in de laatste week van de zomervakantie

Elk jaar doen tussen de 800 en 1000 kinderen mee, verdeeld over vier leeftijdscategorieën. Winnen is nooit het belangrijkste, wel meedoen en plezier maken. Dit jaar is het thema: Doe-Week, daar zit muziek in! Een andere traditie is dat de speelweek elk jaar wordt afgesloten met een groot kampvuur. Dankzij een nieuw veiligheidsplan en goede afspraken met de Veiligheidsregio kan die traditie ook dit jaar worden voortgezet.

Gratis Doe-Week T-shirt

Nog een nieuwtje: weekkaarten voor de Doe-Week kunnen dit jaar voor het eerst online worden besteld. Dat kan gemakkelijk en snel via de website van de Doe-Week. De organisatie roept iedereen op om zo snel mogelijk online een weekkaart te kopen, zodat alvast een inschatting kan worden gemaakt van het benodigde aantal vrijwilligers. Om dat aan te moedigen krijgt iedereen die vóór 15 juli een weekkaart bestelt een gratis Doe-Week T-shirt. 

Vrijwilligers gezocht

Ook dit jaar is weer grote behoefte aan vrijwilligers. Het is steeds lastiger om voldoende vrijwilligers te vinden en Geoffrey van Gerven vreest dat het dit jaar niet anders zal zijn. “De vakantie van de basisscholen valt dit jaar heel laat; veel scholen in het voortgezet onderwijs zijn dan al begonnen. Daardoor zullen er minder jonge vrijwilligers – het kan al vanaf 15 jaar - beschikbaar zijn.” Er zijn naar schatting 250 vrijwilligers nodig. Als er dit jaar een tekort dreigt, sluit de organisatie niet uit dat er een beroep gedaan zal worden op de ouders. “Mogelijk gaan we papa’s en mama’s vragen om enkele dagen mee te helpen bij de activiteiten. Bij veel kindervakantieweken is dat al jaren heel normaal.” Aanmelden als vrijwilliger kan via het aanmeldformulier op de website. Opa’s, oma’s, vaders, moeders, oudere broers en zussen, vrienden en kennissen: iedereen is van harte welkom als vrijwilliger. Ook als je maar een paar dagen of zelfs één dag beschikbaar bent. 

Open dag op 28 augustus

De verhuizing van de Keersopperdreef naar de Mgr. Smetsstraat is natuurlijk een mijlpaal van jewelste. Om die mijlpaal te gedenken is er op zondag 28 augustus om 11.00 uur een kleine ceremonie op het oude terrein. De Doe-Weekvlag wordt gestreken, naar het terrein van TWC De Kempen gebracht en daar opnieuw gehesen. Iedereen is hierbij welkom. Aansluitend is er tot 16.00 uur gelegenheid om een kijkje te nemen op het nieuwe terrein, waar alles klaarstaat voor de Doe-Week die de volgende dag begint.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant