Na twee succesvolle jaren laat de Koninklijke Wandelbond Nederland de Alternatieve Vierdaagse ook dit jaar terugkeren.
Na twee succesvolle jaren laat de Koninklijke Wandelbond Nederland de Alternatieve Vierdaagse ook dit jaar terugkeren.

Wandelaars op wenken bediend

Algemeen 170 keer gelezen

REGIO - Ook dit jaar keert de Alternatieve Vierdaagse terug. Wat vanwege corona eerst nog een noodoplossing was, lijkt nu een blijvertje te worden. De Koninklijke Wandelbond Nederland (KWbN) ziet een mooie kans om meer mensen aan het wandelen te krijgen. De afgelopen twee jaar bewezen tenslotte het succes van de Alternatieve Vierdaagse.

Omdat het reguliere evenement in Nijmegen de afgelopen twee jaar niet door kon gaan, besloot de KWbN over te stappen naar een digitale variant. Dat beviel dusdanig goed, dat de bond meermaals het verzoek kreeg de Alternatieve Vierdaagse in stand te houden, ook ná corona. Aan dat verzoek geeft de bond nu dus gehoor. Inmiddels is de inschrijving voor deelnemers gestart.

Het digitale event telde jaarlijks ruim 20.000 deelnemers. De opzet van het evenement blijft in 2022 ongewijzigd. Wandelaars lopen tijdens de Vierdaagseweek op hun eigen locatie hun eigen route, bijgehouden door een app. Na afloop verdienen zij een medaille.

Kortere afstanden geliefd

Naast de geijkte 4Daagse-afstanden (30, 40 en 50 kilometer) is het tijdens de Alternatieve Vierdaagse ook mogelijk te kiezen voor kortere afstanden zoals 5, 10 of 20 kilometer. Met name de 10 en 20 kilometer blijken onder de deelnemers zeer geliefd. Dat KWbN met het digitale evenement in een behoefte voorziet, blijkt wel uit de vele vragen die de wandelbond de laatste maanden ontving van wandelaars die wilden weten of de Alternatieve Vierdaagse ook dit jaar werd aangeboden.

Met een nieuwe editie dit jaar biedt KWbN deelnemers van de afgelopen twee jaar de mogelijkheid ook hun derde medaille van dit unieke evenement te verdienen. Daarnaast biedt het nieuwe deelnemers en liefhebbers van kortere afstanden de mogelijkheid een Vierdaagse op maat te lopen. Ook wandelaars die niet de tijd, mogelijkheid of wens hebben om naar Nijmegen af te reizen, beschikken met de Alternatieve Vierdaagse over een optie. De Alternatieve Vierdaagse kan in binnen- en buitenland worden gelopen.

Inschrijven

De Alternatieve Vierdaagse vindt plaats van 19 tot en met 22 juli. Deelnemers lopen vier dagen hun eigen route tussen 5 en 50 kilometer per dag. Zij maken hierbij gebruik van de Wandel.nl-app. Deze houdt bij of ze de afstand hebben afgelegd. Deelname kost 11,95 euro. Deelnemers uit het buitenland betalen hiernaast 8,95 euro verzendkosten voor de medaille. Inschrijven is mogelijk via: www.dealternatievevierdaagse.nl.

Uit de krant

Uit de krant