Creatief talent van de toekomst treedt in het spotlicht tijdens Crafted op 30 juni in het Klokgebouw.
Creatief talent van de toekomst treedt in het spotlicht tijdens Crafted op 30 juni in het Klokgebouw.

Vijfde editie van Crafted

Algemeen 148 keer gelezen

REGIO - Tweeduizend studenten van het Summa College in Eindhoven treden 30 juni in de schijnwerpers tijdens de vijfde editie van Crafted. Het festival viert het eerste lustrum met een congres en een groot aantal activiteiten in het Klokgebouw op Strijp-S.

Onder het motto ‘Ontmoet de makers van de toekomst’ keert het evenement terug naar de plek waar het ooit begon. “Strijp-S is dé culturele hotspot van Eindhoven”, zeggen Margreet Monhemius en Rianne Coppelmans, directeuren Creatief Vakmanschap. “Het is een mooie plek om de creativiteit en het vakmanschap van onze studenten en een afstudeershow te tonen.” 

Crafted is in het leven geroepen om de creatieve studenten van Summa College in het zonnetje te zetten. Het is voor potentiële studenten ook een mooie plek om te zien wat mogelijk is met de studies van het Summa College. Het evenement is de uitgelezen plek voor het bedrijfsleven om de creatieve talenten van de toekomst te ontmoeten.

Harm Rensink

De artistieke begeleiding is dit jaar in handen van Harm Rensink uit Eindhoven. Hij geniet bekendheid van werk voor onder meer het Stedelijk Museum in Amsterdam, het Nationaal Museum in Stockholm (Zweden) en het Europees Parlement in Brussel. Rensink nam vier hallen van het Klokgebouw op Strijp-S onder handen. 

Programma

Op het programma van Crafted staan naast een congres met de titel ‘Ontmoet de makers van de toekomst’ ook een reeks activiteiten waarbij verschillende Summa-scholen samenwerken. Zo begeleiden muzikanten van Metal Factory en Rock City Institute onder meer verschillende modeshows. Ook maken ze muziek bij chocoladewerken van afgestudeerde patissiers en boulangiers. De muziek versterkt de ontwerpen en andersom. 

Bij het betreden van het Klokgebouw ziet het publiek onder meer een immense walvis van staal gevuld met petflessen. Hiermee wordt aandacht gevraagd voor de ‘plastic soep’. Tijdens Crafted is ook aandacht voor werk van de opleiding Summa International Fashion (SIF). Dit is de laatste loot aan de boom van Summa Fashion, de grootste mbo-opleiding op het gebied van mode in Nederland.

Meer informatie

Crafted is op donderdag 30 juni vanaf 17.30 uur in het Klokgebouw op Strijp-S. Het festival is vrij toegankelijk voor belangstellenden.

Uit de krant

Uit de krant