Koen Dekker geeft donderdag 23 juni een lezing in de bibliotheek over communicatie en taal.
Koen Dekker geeft donderdag 23 juni een lezing in de bibliotheek over communicatie en taal.

Lezing ‘Communicatie en denken in je eigen taal’

Algemeen 130 keer gelezen

VALKENSWAARD - Talen verschillen in klanken, betekenissen en grammatica. Dit kan ook te maken hebben met de cultuur, waarin de taal wordt gesproken. Denk maar aan hoe direct Nederlanders omgaan met taal in vergelijking met Japanners. Wat voor invloed heeft taal op je gedachten? 

Koen Dekker gaat tijdens de lezing in op het onderzoek dat hiernaar gedaan is. Hoe mensen kijken naar tijd, ruimte, cijfers en kleuren komt aan bod. Net als de verschillen tussen de moedertaal en een eventuele tweede taal.

Koen Dekker studeert  ‘International Business Communication op de Radboud Universiteit’. Tijdens zijn bachelor heeft hij veel geleerd over de verschillen in talen. Je moet elkaar immers kunnen begrijpen om tot een goede communicatie te komen. Dit is ook cruciaal wanneer je een succesvol bedrijf wilt hebben. En, als je niet alleen de taal kent, maar ook hoe mensen met die taal denken, begrijp je ze pas echt.

Meer informatie

De lezing is donderdag 23 juni van 19.30 tot 21.00 uur in de Bibliotheek in Valkenswaard. Deelname is gratis, aanmelden kan via www.bibliotheekdekempen.nl

Uit de krant