Waalre behaalde zondag tegen ZSC, drie hele belangrijke punten.
Waalre behaalde zondag tegen ZSC, drie hele belangrijke punten. Toon van Dijsseldonk

Waalre na herhaalde dubbel bijna in veilige haven

Algemeen 219 keer gelezen

WAALRE - Opnieuw een dubbel voor Waalre, eerst tegen de gedoodverfde kampioen Bergeijk dat naar verwachting een nederlaag opleverde. Op zondag de uitwedstrijd tegen ZSC waarin Waalre zich van haar beste kant liet zien en een verdiende overwinning behaalde

door Toon van Dijsseldonk

Waalre – Bergeijk 1-3

Waalre dat weer in de vertrouwde opstelling speelde met Tim van Schijndel als laatste man, raakte al snel opnieuw een basisspeler kwijt. Wouter Bosmans moest na twintig minuten de strijd staken. Twintig minuten waarin Bergeijk snel de bal liet rondgaan en Waalre weinig ruimte gunde. Kansen leverde dit niet op en de eerste goal kwam ook niet tot stand uit een echte kans. In de 20e minuut schoot Stijn Cuypers een bal dwars door de muur en verraste hiermee doelman Bastiaan Bremer 0-1. Waalre was in die periode nog niet over de middenlijn geweest en de eerste keer dat de ploeg dit wel deed was het meteen raak: 1-1. Kort daarna scoorde Piet Michielse de 1-2. Het was hem ook gegund om de 100e deze competitie te maken; in de 37e minuut kopte hij de 1-3 binnen.
Na rust hetzelfde beeld, Bergeijk trachtte met strakke passes de Waalre achterhoede onder druk te houden en Waalre kon slechts tegenhouden. Bergeijk ronde kansen slecht af of doelman Bastiaan Bremer stond succes in de weg. Waalre kreeg in de slotfase twee dotten van kansen maar wist deze niet te verzilveren.

ZSC – Waalre 0-2

Door de puntenwinst donderdag van de concurrenten voor degradatie was de uitwedstrijd tegen ZSC voor Waalre van eminent belang. De ploeg straalde het besef hiervan uit en vocht als leeuwen. Doordat Waalre dit keer ook effectief met haar kansen omging werd een belangrijke, dikverdiende, overwinning behaald 0-2.
Waalre startte afwachtend en gaf ZSC de ruimte om het initiatief te grijpen. Dit deed de ploeg uit Westerhoven en Waalre geraakte onder druk. Veel kansen werden echter niet door de thuisclub uitgespeeld. Na het eerste kwartier nam ook Waalre meer initiatief en werd aanvallend wat gevaarlijker. In de 43e minuut werd een goede actie van Kees Uijthoven beloond met een doelpunt 0-1. ZSC reageerde aangeslagen en nog voor rust kon Waalre de voorsprong vergroten. Uit een corner genomen door Thomas Noteboom kopte Kees Uijthoven de bal keihard voorbij doelman Houbraken, 0-2.
In de tweede helft trok Waalre zich meer en meer terug om de voorsprong te verdedigen. ZSC vond geen middel om de Waalrese defensie te verontrusten. De thuisploeg hanteerde vaak de lange hoge bal en hierop had de Waalre achterhoede met steun en toeverlaat doelman Bastiaan Bremer goed het oog op. Waalre probeerde op haar beurt met counters in de buurt te komen van de ZSC-doelman maar slaagde hier niet in. Dat nam niet weg dat drie belangrijke punten meegenomen werden naar Waalre waardoor het klassenbehoud bijna is vastgesteld.

Zondag 22 mei kan Waalre zich verzekeren van klassenbehoud in de thuiswedstrijd tegen buurman Riethoven.

Uit de krant