Een van de werken van kunstenaarscollectief Steenplus, dat is te zien tijdens de expositie in Valkenswaard.
Een van de werken van kunstenaarscollectief Steenplus, dat is te zien tijdens de expositie in Valkenswaard.

Expositie Steenplus bij mevrouw Van Best

Algemeen 32 keer gelezen

VALKENSWAARD - Kunstenaarscollectief Steenplus uit Dommelen exposeert in mei en juni bij Theehuis mevrouw Van Best in Valkenswaard. Verspreid over het bijzondere landschapspark zullen diverse werken te zien zijn.

Veel van de werken zijn uiteraard van steen gemaakt, maar inmiddels is het collectief breder van opzet. Zo kunnen bezoekers dus ook werken van andere materialen verwachten, al dan niet gecombineerd met steen. Kunstenaars Annelies van Gurp uit Riethoven, Loes Smolders uit Bergeijk en Wilma Dollenkamp, Femke Zeijen en Elisabeth van de Ven uit Dommelen lieten zich inspireren door het oeuvre van Louise Bourgeois. Al vóór aanvang van de coronapandemie gingen ze hiermee aan de slag. Dit thema, hun antwoord daarop, wordt uitgelicht in een speciale tuinkamer in het park. t

Datums

De expositie is op zaterdag 7 en zondag 8 mei en op zaterdag 4 en zondag 5 juni van 14.00 uur tot 17.00 uur te bezichtigen. Toegang bedraagt 2 euro, kinderen tot 15 jaar mogen gratis naar binnen. Theehuis mevrouw Van Best ligt aan de Molenstraat 210. Op zondag 8 mei is er tevens een stukje muzikale omlijsting, verzorgd door Zanggroep Kloos uit Westerhoven.

Uit de krant