De jubilarissen van gilde Sint Sebastiaan Borkel werden met diverse presentjes verblijd, zoals bloemen, een speldje en een gedenkkaars.
De jubilarissen van gilde Sint Sebastiaan Borkel werden met diverse presentjes verblijd, zoals bloemen, een speldje en een gedenkkaars.

Gilde Sint Sebastiaan huldigt jubilarissen

Algemeen 28 keer gelezen

BORKEL EN SCHAFT - Na twee jaar kon het gilde Sint Sebastiaan Borkel eindelijk weer eens feestvieren. Afgelopen zaterdag kwamen de gildezusters en broeders bijeen voor het patroonsfeest en de jaarvergadering. Er waren namelijk zeven jubilarissen, want in 2021 kon er geen patroonsfeest plaatsvinden in verband met corona. Daarom werden de jubilarissen van 2021 en 2022 nu samen gehuldigd. Tevens werd er ook een vrijwilligerspenning uitgereikt.

Het was er geweldig druk en gezellig. De zeven jubilarissen die in de bloemetjes gezet werden, waren Tonny Aarts (25 jaar lid), Jan en Annemarie Maas (40 jaar lid), mevrouw Jo van Baalen (40 jaar lid),  Anneke Tilburgs (40 jaar lid), mevrouw Connie Franse (40 jaar lid), Arnoud en Maria Huibers (40 jaar lid) en Theo en Rianne van de Gevel, ook 40 jaar lid.

Vrijwilligerspenning

Theo van de Gevel werd ook nog onderscheiden door burgemeester Ederveen. Hij kreeg voor zijn vele verdiensten bij het gilde de vrijwilligerspenning van de gemeente Valkenswaard. Hij is namelijk 40 jaar lid en vaandrig en schuttersleider. Ook is Theo koning geweest van het gilde. Daarnaast zet hij zich al jarenlang in het voor het bestuur, waar hij al twintig jaar deel van uitmaakt. Hij kreeg een zilveren onderscheiding van kring Kempenland. Deze werd uitgereikt door kringvoorzitter Roeland van Hooff.

Gedenkkaars

Alle jubilarissen kregen een bos bloemen en de hoofdman overhandigde hen een speldje. De 25-jarige jubilaris kreeg een gildebeeldje van een schutter en de zes andere 40-jarige jubilarissen een gedenkkaars aangeboden. ’s Avonds vond de jaarvergadering plaats en nog een loterij en werd er nog gezellig nagepraat tot in de kleine uurtjes.

Uit de krant