De jeugd geniet tijdens de zomervakantie iedere woensdagmiddag van Breek de Week Kids op de Markt.
De jeugd geniet tijdens de zomervakantie iedere woensdagmiddag van Breek de Week Kids op de Markt.

Breek de Week Kids zoekt organisator

Algemeen 248 keer gelezen

VALKENSWAARD - De tijd gaat snel. Voordat men het weet staat de zomervakantie voor de basisscholen weer voor de deur. Zoals altijd zijn er ook nu weer op die woensdagmiddagen geweldig leuke activiteiten te beleven voor alle kinderen van 4 tot en met 12 jaar op de Markt midden in Valkenswaard. Maar daar hoort wel een organisator bij.

door Ton van Helvoort

Hoor je bij genoemde leeftijdsgroep dan ben je welkom om gezond en sportief samen met leeftijdsgenoten te genieten bij Breek de Week Kids 2022. De spelen worden mede georganiseerd door professionele begeleiders en met een aantal vrijwilligers. 

We vinden het geweldig dat er elk jaar meer kinderen meedoen


Springkussen

“De kinderen”, zegt Lizette Geeris van de organisatie, “vermaken zich elk jaar uitstekend. Een van de vaste activiteiten is onder meer het springkussen, waar men met leeftijdsgenoten vaak niet genoeg van kan krijgen. Ook Schip Ahoi trok afgelopen jaar veel belangstelling.”

Onmisbaar

Natuurlijk hebben kinderen in de vakantieperiode best veel mogelijkheden om zich te vermaken. Denk daarbij aan het buitenzwembad, de speeltuin en een trampoline maar, en dat is al enkele jaren gebleken, de Breek de Week Kids in Valkenswaard wil en kan men echt niet meer missen. Het is op een prachtige locatie midden in Valkenswaard waar de Markt alle veiligheid voor de kinderen biedt.

Natuurlijk komen er ook ouders mee die zelf ook genieten van de spelletjes. En zoals altijd zijn ze best trots op wat hun dochtertje of zoontje daarbij laat zien. Daar komt ook nog eens bij dat als een kind buiten speelt, het door het zonlicht meer vitamine D aanmaakt. Ook blijkt uit onderzoeken dat kinderen die buiten spelen minder last van verkoudheid hebben.

“Allemaal goede redenen”, zegt Lizette, “om de kinderen van 4 tot en met 12 jaar in de komende zomervakantie mee te laten doen aan die spelen op de Markt. Wij als organisatie vinden het geweldig dat er elk jaar meer kinderen meedoen, en neem maar van ons aan dat wij even enthousiast zijn als de kinderen. Toch hebben wij hulp nodig bij deze geweldige activiteiten. Voor komende zomer zoeken we immers iemand die de organisatie van dit kinderevenement zou willen overnemen van de huidige organisator.”

Voor de kinderen

Het is ontzettend belangrijk om dit prachtige initiatief ook dit jaar weer door te laten gaan. “We kunnen begrijpen”, zegt Lizette, “dat men graag eerst wil weten wat dat werk inhoudt. Dat zullen we met veel plezier uitleggen. Het belangrijkste daarbij is dat men het werk doet voor kinderen die daar enorm veel plezier aan hebben. Als we zien hoe de deelname nog steeds toeneemt, dan is het duidelijk dat de Breekweek er altijd zal moeten blijven.”

Het zijn overigens niet alleen de kinderen die er ontzettend van genieten maar ook voor de begeleiders van de organisatie is het elke keer een feest om die kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar zo blij te zien meedoen. Interesse om de organisatie mede te gaan verrichten? Stuur dan een mail naar: lizette.geeris@valkenswaard.nl. Lizette: “Wij nemen dan contact op.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant