De gemeente en sportclubs willen iedereen in beweging houden.
De gemeente en sportclubs willen iedereen in beweging houden.

Nieuwe Adviesraad Sport en Bewegen moet vooral verbinden

Algemeen 14 keer gelezen

VALKENSWAARD - De nieuwe Adviesraad Sport en Bewegen moet als schakel gaan dienen tussen de Valkenswaardse sportwereld en het gemeentebestuur. Sinds vorige week dinsdag is de Adviesraad officieel actief. “We zullen zeker niet altijd de partij zijn die het probleem gaat oplossen, maar kunnen wel adviseren over de geluiden die ons bereiken.” 

Het college van B en W stelde vorige week dinsdag vier leden aan voor de nieuwe Adviesraad Sport en Bewegen. Te weten Peter-Jan Hendrikx, Karel Dollekens, Jo Budziak en Gerard Vaes. De vier gaan als centrale schakel fungeren tussen de Valkenswaardse sportwereld en het college, de raad geeft advies over de vorming, uitvoering en evaluatie van het sport- en beweegbeleid van de gemeente.

Weten wat er speelt

Het betreft de sportwereld in de breedste zin van het woord. Sportverenigingen, commerciële sportaanbieders, vakleerkrachten bewegingsonderwijs en fysiotherapeuten, allen genieten de interesse van de Adviesraad, maar ook de mensen die gewoon een rondje wandelen zijn voor de raad relevant. “Iedereen kan bij ons terecht, we willen graag weten wat er speelt en waar de gemeente een rol in kan spelen. We zullen zeker niet altijd de partij zijn die het probleem gaat oplossen, maar kunnen wel adviseren over de geluiden die ons bereiken”, zegt voorzitter Dollekens. 

Hij noemt wat voorbeelden: “Wanneer alle verenigingen bijvoorbeeld ledverlichting zouden willen , dan gaan we kijken of we daarover een advies aan het college kunnen uitbrengen. Wanneer een groep mensen op zoek is naar een goede ruimte om te sporten en bewegen, zouden wij kunnen adviseren waar ze deze vraag het beste kunnen stellen. Door goed op de hoogte te zijn van alles wat er speelt kunnen we onze adviserende rol steeds beter invullen. We zullen zelf nadrukkelijk contact gaan zoeken met de mensen in Valkenswaard.” Zo presenteert de Adviesraad zich binnenkort aan de inwoners van de gemeente. De raad is nu al te bereiken via sport@valkenwaard.nl.

Uit de krant