Het gouden paar Carin en Toon Wils-Theunissen. (Foto: Jurgen van Hoof)
Het gouden paar Carin en Toon Wils-Theunissen. (Foto: Jurgen van Hoof)

Carin en Toon 50 jaar getrouwd: ‘De zoete inval’

Algemeen 47 keer gelezen

VALKENSWAARD - Toon en Carin Wils-Theunissen kenden elkaar al een lange tijd. Dat was één van de redenen dat ze besloten te gaan trouwen. Op 21 januari 1972 was dan ook de grote dag dat het jonge stel op het gemeentehuis in Valkenswaard elkaar het ja-woord gaf, nu alweer 50 jaar geleden.

door Ton van Helvoort

‘Waarom nog langer wachten?’, zeiden ze. ‘We weten immers dat we goed bij elkaar passen.’ Op 11 februari 1972 werd dan ook het kerkelijk huwelijk gesloten in de Martinuskerk in Dommelen, Carin was toen 20 en Toon 26 jaar. Er werden twee dochters geboren die intussen ook zijn getrouwd en voor zes kleinkinderen hebben gezorgd. Carin vertelt vol trots dat één van de kleinkinderen tussen de middag nog altijd bij opa en oma komt eten. “We hebben al die jaren een gezellig en goed gezin gehad” , zegt Toon. Overigens stond en staat de deur niet alleen voor de kleinkinderen altijd open maar ook anderen, onder wie de buurtbewoners, waren en zijn nog altijd van harte welkom. Zo heeft Carin de vader van Toon bijna twintig jaar verzorgd en in huis gehad. “Dat hebben we echt nooit met tegenzin gedaan. Het maakte ons juist extra gelukkig.”

Valkman

Naast de liefde voor zijn vrouw heeft Toon nog een tweede liefde en dat is VV De Valk. “Ja”, zegt Carin, “Toon is inderdaad een echte Valkman.” In die periode was hij ook scheidsrechter en floot hij regelmatig wedstrijden in de hogere klasse. Daarnaast was hij officieel door de KNVB aangesteld voor het keuren van de wedstrijdvelden, en dat beperkte zich echt niet tot alleen Valkenswaard en omgeving. Toon kwam uit een gezin van twaalf kinderen en was daarvan de jongste.

Eigen boot

Naast de aandacht voor zijn eigen gezin vond hij ook nog tijd voor het bouwen van een boot. Hij kocht een casco van vijf meter en bouwde die zelf helemaal af. Natuurlijk droeg Carin ook haar steentje bij. De boot van vijf meter werd na verloop van tijd vervangen door een van veertien meter. “Daar hebben we ruim achttien jaar mee gevaren. Die lag afgemeerd in de haven van Wessem in Limburg, van daaruit werd heel Nederland bezocht. Het was echt, en zeker voor die tijd, een luxe boot compleet met slaapkamer, badkamer en verder alles erop en eraan.” Toon werd niet voor niets in zijn vriendenkring ‘Onassis’ genoemd en daar was hij best trots op. 

Geen seconde spijt

Carin en Toon zijn twee mensen die altijd voor iedereen klaarstonden en dat nog steeds staan. “Wij hebben echt een deel van ons leven in dienst van een ander gesteld, maar dat altijd met veel plezier”, zegt Carin. “Daar hebben we dan ook geen seconde spijt van.” Het is hier overigens nog altijd de zoete inval. Helaas heeft Toon veel last van artrose waardoor hij steeds meer beperkt wordt in zijn bezigheden. Hij denkt daarbij opnieuw aan VV De Valk. “Ik heb daar echt veel uurtjes doorgebracht met alle soorten klusjes.” Niet voor niets noemde men zijn huis het opvangcentrum van De Valk. De trouwdag op 11 februari wordt gezellig gevierd met vrienden en kennissen mits de corona dat dan wel toelaat.

Uit de krant