De Hofnar neemt de organisatie van Volkoren over, de eerstvolgende editie van het korenfestival is in juni.
De Hofnar neemt de organisatie van Volkoren over, de eerstvolgende editie van het korenfestival is in juni.

Toekomst Volkoren veilig

Algemeen 8 keer gelezen

VALKENSWAARD - Theater De Hofnar neemt het organisatiestokje van het Valkenswaardse Korenfestival Volkoren over. Daarmee lijkt de toekomst van het korenfestival in het centrum van Valkenswaard veilig gesteld.

Na een aantal succesvolle edities van het Valkenswaardse Korenfestival Volkoren, is het organisatiestokje deze week overgedragen aan Theater De Hofnar.

Het evenement kent inmiddels ruim 750 deelnemers en trekt ieder jaar in het laatste weekend van juni honderden bezoekers naar het centrum van Valkenswaard. Tijdens Volkoren worden er tal van optredens gegeven door zo’n 25 lokale koren. Mede dankzij de enthousiaste organisatie is Korenfestival Volkoren inmiddels niet meer weg te denken uit Valkenswaard.

Net als bij heel veel andere evenementen heeft ook bij Korenfestival Volkoren corona voor de nodige obstakels gezorgd. Vanwege de coronamaatregelen heeft het festival al twee jaren op rij niet plaats kunnen vinden. Daarnaast waren er verschuivingen binnen de organisatie waardoor de toekomst van het festival onzeker was.

Waardevol evenement

Verschillende partijen zijn in overleg gegaan over de toekomst van Korenfestival Volkoren. Na onderling overleg tussen Valkenswaard Marketing, Café De Fantast/Marton Wolterink, Leeuwendael Evenementen en Theater de Hofnar zijn alle partijen tot de conclusie gekomen dat het Volkoren festival een waardevol evenement is voor de gemeenschap van Valkenswaard. De organisatie van het jaarlijkse festival komt hierbij vanaf nu in handen van Theater de Hofnar.

“We zijn erg blij dat de toekomst van het festival hiermee veilig is gesteld en hebben er alle vertrouwen in dat de organisatie in goede handen is bij De Hofnar”. Aldus Monique Arts, Project manager Valkenswaard Marketing. De nieuwe datum voor Valkenswaard Volkoren is zondag 26 juni. Binnenkort start de voorbereiding en zullen alle oud-deelnemers benaderd worden

Uit de krant