Bart Eliens uit Valkenswaard mag naar de finale van het Open NK Poker.
Bart Eliens uit Valkenswaard mag naar de finale van het Open NK Poker.

Bart Eliens uit Valkenswaard naar finale NK Poker

Algemeen 14 keer gelezen

VALKENSWAARD - Bart Eliens uit Valkenswaard heeft zich gekwalificeerd voor finale Open NK Poker.

Eerder deze maand is het Online Pokerkampioenschap van Rijsenhout gespeeld. In totaal kwamen er 146 pokerliefhebbers af op deze voorronde van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. Het virtuele startschot werd om 19.30 uur gegeven en na iets meer dan vier uur online pokeren werd Bart Eliens de Online Pokerkampioen van Rijsenhout.
Sinds de uitbraak van het coronavirus heeft de organisatie van het nationale amateurkampioenschap online voorrondes toegevoegd aan het originele concept waar eerder alleen voorrondes in lokale horecagelegenheden gespeeld werden. “De online voorrondes hebben ervoor gezorgd dat het nog laagdrempeliger is om kennis te maken met het spel,” vertelt organisator Mathijs Jonkers.

Naast de mooie bokaal die hij per post ontvangt, kwalificeert Bart zich voor de finale van het Open Nederlands Kampioenschap Poker. De finale wordt in juli gespeeld in de Heerlickheijd in Ermelo. Jan Hoogers werd tweede, Edgard van Herck derde. Zij hebben een plek in de halve finales en kunnen zich via die weg nog kwalificeren voor de finale.

Uit de krant