Schrijver Jacques van Gerven en fotograaf Paul van der Meer overhandigen de geldcheque aan het Ronald McDonald Kinderfonds. (Foto: Jurgen van Hoof)
Schrijver Jacques van Gerven en fotograaf Paul van der Meer overhandigen de geldcheque aan het Ronald McDonald Kinderfonds. (Foto: Jurgen van Hoof)

Mooie opbrengst gedichtenbundel voor Ronald McDonald Huis

Algemeen 50 keer gelezen

VELDHOVEN – Jacques van Gerven en Paul van der Meer uit Valkenswaard, auteur en fotograaf van de Brabantse gedichtenbundel ‘Zinzucht Zienzucht’, hebben maandag symbolisch een geldcheque overhandigd aan het Ronald McDonald Kinderfonds. De opbrengst van het boek, samen met giften van particulieren en bedrijven, levert het Ronald McDonald Huis Zuidoost-Brabant in Veldhoven een prachtig bedrag van 10.182 euro op. Het initiatief om de opbrengst van ‘Zinzucht Zienzucht’ te schenken aan een goed doel, kwam van Jan van Gerven, zelf ex-patiënt.

In het RonaldMcDonald Huis logeren ouders, broertjes en zusjes van een ernstig ziek kind, dat is opgenomen in het ziekenhuis. Dankzij deze logeerplek dicht bij – in dit geval het Máxima Medisch Centrum in Veldhoven – staan ouders altijd binnen een paar minuten bij het ziekenhuisbed van hun kind. Jacques: “Ouders betalen een eigen bijdrage van 15 euro per kamer, per nacht. De rest, pakweg 60 eur0, wordt betaald door donateurs en sponsoren. Met het bedrag dat we nu hebben overhandigd, kunnen dus heel wat ouders logeren.”

Brabants dialect

Het boek ‘Zinzucht Zienzucht’ bestaat uit 64 gedichten van Jacques van Gerven – in het Brabants dialect, met de vertaling in het Nederlands erbij – die worden geïllustreerd door Street Art foto’s van Paul van der Meer. Het boek is te koop bij Primera in Valkenswaard en De Buren in Dommelen. Of via de website www.jacquesvangerven.nl. Kosten: 21 euro, inclusief verzendkosten.

Uit de krant