Afbeelding

Enquête: ‘Waar staat de gemeente Valkenswaard?’

Algemeen 51 keer gelezen

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard neemt deel aan het onderzoek ‘Burgerpeiling Waar Staat Je Gemeente’, dat wordt uitgevoerd door het onafhankelijke bureau Flycatcher uit Maastricht. De gemeente hoopt zo te achterhalen hoe tevreden inwoners over het leven in Valkenswaard.

Zo’n 3.000 inwoners in de leeftijdscategorie 18 tot en met 85 jaar ontvangen later deze maand een uitnodiging in de brievenbus om deel te nemen aan de online enquête. Daarnaast is het ook mogelijk om deze op papier in te vullen. In de enquête worden diverse onderwerpen aangestipt, zoals een algemeen oordeel over de gemeente, de relatie tussen de gemeente en haar inwoners en de gemeentelijke dienstverlening. Ook is er aandacht voor de woon- en leefomgeving, het samenleven en de betrokkenheid en zorg en welzijn. ‘Betrekt de gemeente u voldoende bij het maken van plannen? Voelt u zich veilig in uw eigen buurt? Als inwoner bent u onze belangrijkste graadmeter’, aldus de gemeente.

Resultaten vergelijken

Niet alleen de gemeente Valkenswaard neemt aan het onderzoek deel. Omdat ook veel andere gemeenten aansluiten, kunnen de diverse uitkomsten met elkaar worden vergeleken. ‘Zo krijgen we niet alleen de mening van onze inwoners over de dienstverlening, maar is ook te zien hoe de resultaten zich verhouden tot die van andere deelnemende gemeenten.’

15 minuten

Inwoners kunnen de enquête tot maandag 31 januari invullen, daarna gaat onderzoeksbureau Flycatcher met de antwoorden aan de slag. Dit gebeurt volledig anoniem en strikt vertrouwelijk, alle gegevens worden niet met derden gedeeld. Het beantwoorden van de vragen kost ongeveer vijftien minuten. Flycatcher verwacht vervolgens medio februari de resultaten te kunnen publiceren. Deze verschijnen dan op www.waarstaatjegemeente.nl. Zo weet Valkenswaard straks precies ‘waar het staat’.

Uit de krant