Afbeelding

Van onze partner - 5 tips voor het kopen van de juiste sandalen

Algemeen 16 keer gelezen

Het sandalenseizoen is nog lang niet aangebroken, maar dat betekent alsnog dat het tijd is om te kijken naar je favoriete paar schoenen met open neus. Heb je op het moment nog wel een paar sandalen liggen in je woning maar zijn ze versleten? Koop dan nieuwe dames of heren sandalen! Als je een nieuw paar sandalen nodig hebt, zijn we er om ervoor te zorgen dat je een paar koopt dat je voeten geen pijn doet. Hieronder delen we namelijk vijf tips voor het kopen van het juiste paar sandalen!

Kwaliteit boven kwantiteit

Het lijkt misschien alsof je een goede deal krijgt voor je sandalen, maar als ze niet van hoge kwaliteit zijn, ben je misschien binnen de kortste keren terug in de schoenenwinkel om een ander paar te kopen. Het is duidelijk dat niemand te veel wil uitgeven aan sandalen, maar te weinig uitgeven kan net zo problematisch zijn. Kies daarom een kwalitatieve en duurzame schoen zodat je paar een paar zomers meegaat.

Ondersteuning van de voetboog

Deze tip voedt het bovenstaande punt, je wilt namelijk sandalen van een hoge kwaliteit kopen met voldoende voetsteun om je voeten zo goed mogelijk te ondersteunen tijdens het lopen. Veel goedkoop gemaakte sandalen zijn niet meer dan karton en stof, die je voeten onnodig belasten. Als je van plan bent je sandalen vrij regelmatig te dragen, zorg er dan voor dat je iets koopt dat je voeten ondersteunt en comfortabel houdt terwijl je wandelt op de sandalen.

Koop voor gebruik

Misschien kijk je naar dat modieuzere paar sandalen, maar ze bieden je voeten misschien niet veel steun op basis van wat je van plan bent te doen als je het schoeisel aantrekt. Lichtgewicht sandalen zijn geweldig om te wandelen, sandalen met gesloten neus hebben de voorkeur voor eenvoudige wandelingen of stadswandelingen en een duurzamer/waterdichter paar is misschien beter voor kamperen of raften. Koop niet alleen voor uiterlijk, koop juist ook voor gebruik! Ook bij het kopen van een wastafelkraan is het van belang om dit te doen. 

Online beoordelingen

Doe wat onderzoek voordat je sandalen koopt. Online beoordelingen kunnen een goed inzicht geven in hoe duurzaam of goedkoop de sandalen zijn gemaakt. Bovendien kunnen de reviews op het internet een geweldige manier zijn om informatie te krijgen over de tips die genoemd worden in dit artikel. Zelfs als je van plan bent om sandalen in de winkel te kopen, moet je online wat onderzoek doen voordat je gaat winkelen. 

Hieldemping

Hielkneuzingen kunnen optreden als je op een steen of kiezelsteen stapt zonder veel demping op de hiel van je voet, en veel lezers hebben geklaagd dat ze dit soort verwondingen oplopen terwijl ze sandalen dragen. In tegenstelling tot sportschoenen of kledingschoenen, hebben sandalen namelijk meestal niet veel vulling in de hiel, vooral in goedkope sandalen. Controleer altijd de demping van mogelijke sandalen door je duim in de hiel te duwen. Als het gebied niet meegeeft als je drukt, zoek dan naar een ander paar. 

Uit de krant