De 21-jarige Lisa van Rossum uit Valkenswaard is genomineerd voor de titel 'Miss Beauty Noord-Brabant 2022'. (Foto: Jurgen van Hoof)
De 21-jarige Lisa van Rossum uit Valkenswaard is genomineerd voor de titel 'Miss Beauty Noord-Brabant 2022'. (Foto: Jurgen van Hoof)

Lisa in de race voor ‘Miss Beauty Noord-Brabant’

do 6 jan 2022, 08:09 Algemeen 81 keer gelezen

VALKENSWAARD – Een missverkiezing is meer dan zomaar een ‘vleeskeuring’. Precies daarom werpt de Valkenswaardse Lisa van Rossum zichzelf in de strijd. En met succes, want ze is genomineerd voor de titel ‘Miss Beauty Noord-Brabant 2022’. Met als doel: “Duidelijk maken dat je mag zien wie je wil zijn.”

door Johan Follon

Een competitie op schoonheid, zowel de schoonheid van buiten als van binnen, want die telt even zwaar. Daarnaast toetsingen op algemene kennis, actuele zaken uit het nieuws en de kennis van de Engelse taal. Het zijn zomaar wat voorbeelden waaraan de kandidaten moeten voldoen, en waarbij ze uiteraard de nodige hoge scores dienen te behalen.

Een van deze kandidaten is Lisa van Rossum (21 jaar) uit Valkenswaard. Zonder er zichzelf van tevoren echt in verdiept te hebben, hoorde ze toevallig bij een vriendin over ‘Miss Beauty Noord–Brabant‘. Ze verdiepte zichzelf, en merkte dat het veel breder was dan alleen maar een hele mooie uitstraling hebben. Het betekent ook, zoals gezegd, innerlijke schoonheid, je doelstellingen, wie ben je, wat wil je bereiken en wat zijn je competenties. Ook hoog in het vaandel staan natuurlijk persoonlijke hygiëne en uiterlijke verzorging. Iemand die innerlijke en uiterlijke blijdschap uitstraalt, straalt ook het gevoel van geluk uit. Dit deed haar beslissen om zich voor de casting in te schrijven en dat nog geen drie weken voor aanvang.

Ondernemende persoonlijkheid

Lisa is werkzaam als docente op een lagere school (ze rondde haar Pabo-opleiding al vroeg af), volgt daarnaast nog een studie pedagogiek én ze heeft een klein nagelstudiootje aan huis. Kortom, een zeer ondernemende persoonlijkheid. Inmiddels zijn er verscheidene voorrondes de revue gepasseerd die Lisa met glans heeft doorlopen. Dat betekent dat er van een honderdtal kandidaten nog maar achttien over zijn, die door mogen naar de finale op 13 maart 2022. Onder wie dus ook Lisa.

Als we dieper ingaan op haar doelstellingen en de reden waarom ze aan deze competitie deelneemt, antwoordt ze: “Voor mij is het meer op jonge kinderen gericht en op hun ouders/opvoeders, om duidelijk te maken dat je mag zijn wie je wil zijn. Dat je niet aan jezelf moet twijfelen, maar moet zoeken naar je eigen kwaliteiten. Want die heeft namelijk iedereen.” Niet twijfelen of je wel wordt gewaardeerd, maar lekker jezelf mogen zijn en je daar ook goed bij voelen. “Je moet eerst jezelf accepteren en waarderen, voordat je dat bij een ander kunt doen. Je ontwikkelt jezelf het beste door op zoek te gaan, ook al loop je soms ergens tegenaan. En geen druk van buitenaf accepteren.” Heeft ze zelf dan ook weleens getwijfeld? “Nee, dat niet, maar wel vaker de druk van buitenaf gevoeld.”

Algemene kennis, actueel nieuws

Tijdens de voorrondes maar ook tijdens de finale moeten de jonge dames een aardig traject doorlopen. Naast de bekende fotoshoots en catwalks komen er nog veel meer zaken kijken die van zeer groot belang zijn. Zonder enige voorbereiding kunnen ze allerlei vragen op zich afgeworpen krijgen die betrekking hebben op algemene kennis of actueel nieuws, die ze dan naar behoren dienen te beantwoorden. Ook kunnen er vragen in het Engels worden gesteld die vaak betrekking hebben op de persoon zelf, waarop ze, eveneens in het Engels een plausibel antwoord dienen te geven. Er wordt zo gekeken naar hun totale inzet, hun sociale contacten en of het warme persoonlijkheden zijn. Lisa is van mening dat je geen lange verhalen hoeft af te steken maar kort en bondig je mening kan en mag geven, met andere woorden jezelf en concreet zijn.

Alles staat in het kader van de ‘Linda Foundation’, waar de kandidaten zich gedurende het traject op de één of andere manier voor in dienen te zetten. De wijze waarop, daar mogen ze hun eigen invulling aan geven. Ook dat wordt natuurlijk meegenomen in de eindbeoordelingen.
Een spannende strijd dus, met veel meer inhoud en diepgang dan je van tevoren zou verwachten. Met als inzet: namens de provincie Noord-Brabant deelnemen aan Miss Beauty Nederland. Wie weet ligt die verantwoordelijkheid straks in Valkenswaardse handen.

Alle finalisten, en dus ook Lisa van Rossum, namen deel aan een fotoshoot. (Foto: John Vermeeren/Jurk: Le Roman)

Uit de krant