De speurtochtkaarten zijn gratis te verkrijgen bij de Bibliotheek en daarnaast te download via de site van Visit Valkenswaard.
De speurtochtkaarten zijn gratis te verkrijgen bij de Bibliotheek en daarnaast te download via de site van Visit Valkenswaard.

Cultureel familie-uitje in Valkenswaard

do 6 jan 2022, 08:07 Algemeen 17 keer gelezen

VALKENSWAARD - De gemeente Valkenswaard heeft kortgeleden een UNESCO-wandelroute uitgezet en daar voegt het nu een kinderspeurtocht aan toe. Op deze manier realiseert Valkenswaard een familie-uitje dat past bij de tijd waarin we leven.

De gemeente laat in een persbericht weten trots te zijn op de UNESCO-erkenning voor de corsocultuur en de valkerij. Deze zijn onlosmakelijk verbonden met de Valkenswaardse cultuur en identiteit. In korte tijd heeft de gemeente hard gewerkt aan de realisatie van een culturele route door Valkenswaard.

Sigarenmakerij

De nadruk in de wandelroute ligt op de bloemencorso en de valkerij en daarnaast is er plek voor andere locaties verbonden met de Valkenswaardse cultuur zoals de sigarenmakerij en het Nederlands steendrukmuseum.

Gratis kaarten

De kinderspeurtocht is geschikt voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar. Belangstellenden kunnen gratis een route en speurkaarten verkrijgen bij de bibliotheek. Daarnaast is het mogelijk om de kaarten te downloaden via de website van Visit Valkenswaard: visitvalkenswaard.nl.

Uit de krant