Het vernieuwde plein in Dommelen heeft onder meer een zogenaamd 'Moby Playground', een digitaal speeltoestel.
Het vernieuwde plein in Dommelen heeft onder meer een zogenaamd 'Moby Playground', een digitaal speeltoestel.

Nieuwe Meester Tonplein in Dommelen zo goed als af

Algemeen 237 keer gelezen

DOMMELEN - Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de vernieuwing van het Meester Tonplein in Dommelen. Het plein is onder meer verrijkt met een zogenaamd ‘Moby Playground’, een slim en interactief speeltoestel.

Het Meester Tonplein komt in plaats van het ‘Terenplein’, zo werd het kale, geasfalteerde plein naast basisschool Schepelweyen in de volksmond genoemd. Zowel vanuit de wijk als vanuit de basisschool en kinderopvang werd meermaals bij de gemeente aangeklopt voor een flinke make-over.

Metamorfose

Afgelopen voorjaar bleek dat aankloppen met succes: de gemeente pakte de handschoen op en inmiddels is het plein al een aardige metamorfose ondergaan. In overleg met de betrokkenen werd een ontwerp opgesteld en sindsdien wordt er hard gewerkt om er een gezellig speel- en beweegterrein van te maken. Onder meer met een zogenaamd ‘Moby Playground’, een slim en interactief speeltoestel. ‘Het is het eerste in Nederland, waarmee we dus een landelijke primeur hebben’, aldus de gemeente. Met licht, geluid en sensoren worden kinderen uitgenodigd om een spelletje te doen. Met meerdere verhaallijnen, die allemaal de fantasie prikkelen.

Op woensdag 9 maart 2022 wordt het vernieuwde plein officieel geopend. Daarbij is ook meester Ton Martens aanwezig, naar wie het plein is vernoemd.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant