Berry Knapen in de ton tijdens het kampioenschap Tonpraten in 2019. (Foto: Jurgen van Hoof)
Berry Knapen in de ton tijdens het kampioenschap Tonpraten in 2019. (Foto: Jurgen van Hoof)

Voorlopige streep door kampioenschap Tonpraten

Algemeen 154 keer gelezen

VALKENSWAARD - De nieuwe lockdown doet ook het kampioenschap Tonpraten, gepland op 7 januari in Theater De Hofnar in Valkenswaard, de das om. Het bestuur van Stichting Tonpraotersconcours kijkt nu wanneer de 54e editie alsnog kan plaatsvinden.

Vanwege de lockdown moet ook Theater De Hofnar zo goed als helemaal dicht. Bij de activiteiten die overdag wel nog mogen doorgaan, dient anderhalve meter afstand van elkaar te worden gehouden. Deze maatregelen gelden nog minimaal tot 15 januari. Deze nieuwe ontwikkelingen nopen de organiserende Stichting Tonpraotersconcours tot een lastig besluit: zowel het geplande kampioenschap op 7 januari als de galavoorstellingen op 8 en 9 januari gaan niet door. ‘Door de afgekondigde maatregelen is het onmogelijk om het kampioenschap en de galavoorstellingen doorgang te laten vinden’, aldus het bestuur.

Geen afstel

Uitstel hoeft echter geen afstel te betekenen. Het bestuur beraadt zich momenteel namelijk op hoe het kampioenschap alsnog op een verantwoorde manier door te laten gaan. ‘Ook bekijken we hoe we, eveneens op een verantwoorde manier, de galavoorstellingen gehouden kunnen worden’, zo blijft het bestuur positief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant