Jacques van Gerwen (m) uit Valkenswaard tijdens de prijsuitreiking van de jaarlijkse schrijfwedstrijd 'Beste Brabantse kerstgedicht'.
Jacques van Gerwen (m) uit Valkenswaard tijdens de prijsuitreiking van de jaarlijkse schrijfwedstrijd 'Beste Brabantse kerstgedicht'.

Jacques van Gerwen maakt opnieuw ‘Beste Brabantse kerstgedicht’

Algemeen 259 keer gelezen

LITH - Het gedicht ‘Kerstbroek’ van Jacques van Gerven uit Valkenswaard is zaterdag uitgeroepen tot het Brabantse kerstgedicht van 2021. Ook in 2020 was Van Gerven de winnaar.

In de finale, die plaatsvond in Cultureel Centrum De Snoeck in Lith, streden twintig dichters om de hoogste eer. Als tweede eindigde Mientje Wever uit Boxmeer. Derde werd Loek van Laarhoven uit Maren-Kessel. Maar de eindzege belandde dus opnieuw in Valkenswaardse handen. Wederom werden de creatieve kunsten van Van Gerven als beste beoordeeld door de jury. De drie prijswinnaars kregen een schaal van de hand van keramisch kunstenaar Olav Slingerland uit Lith. De jury bestond dit jaar uit Marja van Trier, Riek Janssen en Gerard Ulijn.

Brabants dialect

Het was alweer de 25e editie van de jaarlijkse wedstrijd, waaraan alle amateurdichters uit de provincie konden deelnemen. Ingezonden gedichten mochten maximaal dertig regels lang zijn en moesten in een Brabants dialect zijn geschreven. Op basis van alle inzendingen werden de twintig finalisten gekozen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant