Op de labels staat informatie over de bestemming van het hout. (Foto: Marco van de Burgwal)
Op de labels staat informatie over de bestemming van het hout. (Foto: Marco van de Burgwal) Marco van de Burgwal

QR-codes in het bos moeten duidelijkheid geven over hout

Algemeen 134 keer gelezen

REGIO - Nieuwe labels op stapels hout in het bos geven meer duidelijkheid over de bestemming en verwerking van Nederlands hout.

Bosbeheerders krijgen veel vragen en opmerkingen over stapels hout die in het bos liggen. Een veel voorkomende misvatting is dat een groot deel wordt verwerkt als biomassa. In werkelijkheid wordt het overgrote deel van het Nederlandse hout gebruikt voor duurzamere toepassingen zoals zaaghout voor in de huizen- of meubelbouw, plaatmateriaal of karton en papier, zo stellen de bosbeheerders. Om hier meer duidelijkheid over te scheppen heeft de Algemene Vereniging Inlands Hout (AVIH) samen met Staatsbosbeheer zeven labels ontwikkeld om recreanten in het bos over de bestemming van opgestapelde stammen hout te informeren.

De labels zijn gedrukt op karton dat tegen een regenbui kan. Bosaannemers en bosbeheerders gaan de informatieve labels bevestigen op de stapels hout die in het bos liggen. Op de labels staat uitleg over waar het geoogste hout naartoe gaat en welk product ervan wordt gemaakt. De QR-code op het label linkt naar waargaatdithoutnaartoe.nl. Op deze website staat nog meer over de toepassing van het hout.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant