Ook een dure auto werd in beslag genomen. (Foto: Politie.nl)
Ook een dure auto werd in beslag genomen. (Foto: Politie.nl)

Dochter en ouders uit Valkenswaard opgepakt voor witwassen

Algemeen 1.045 keer gelezen

VALKENSWAARD – In alle vroegte werden maandagochtend een 21-jarige vrouw uit Valkenswaard en haar ouders van hun bed gelicht. De politie verdenkt hen van witwassen. Zo werden ook tal van luxegoederen, zoals een dure auto en merkkleding in beslag genomen.

Hun riante levensstijl maakte dat de drie al een tijdje in beeld waren bij de politie. Een dure auto, merkkleding en andere prijzige goederen zoals designertassen verraadden hun criminele activiteiten, want de kosten daarvan stroken niet met hun inkomsten. Maandagochtend werden zowel de dochter als haar ouders, allen woonachtig in Valkenswaard, thuis verrast. De drie worden verdacht van witwassen en zouden met de opbrengst deze luxeartikelen hebben gekocht.

Afpakken

Het Openbaar Ministerie onderzoekt of de goederen als crimineel vermogen kunnen worden aangemerkt, zodat er definitief beslag op kan worden gelegd. ‘Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen zowel de georganiseerde misdaad als de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Met het afpakken raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee’, aldus de politie. De drie zitten vast voor verder onderzoek.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant