De traditionele kerstboom in de Kromstraat staat sinds zaterdag weer te pronken.
De traditionele kerstboom in de Kromstraat staat sinds zaterdag weer te pronken.

De traditie in de Kromstraat wordt voortgezet

Algemeen 418 keer gelezen

VALKENSWAARD - Bewoners van de Kromstraat in Valkenswaard zetten de traditie voort. In 2015 ontstond tijdens een buurtbarbecue het idee een kerstboom te zetten, die staat er ook dit jaar.

Jos Leijssen, een van de bewoners aan de Kromstraat in Valkenswaard, nam in 2015 hierin het voortouw en ging met dit idee meteen aan de slag. Jos, initiatiefnemer en organisator, zorgt dat er ieder jaar een mooie kerstboom aan de Kromstraat te bewonderen is. Jos bouwde eigenhandig een staalconstructie waarmee de kerstboom stevig verankerd staat. Vele stormen en sneeuwbuien hebben de constructie de afgelopen jaren doorstaan.

Door gezondheidsproblemen kan Jos zelf niet met de opbouwwerkzaamheden meedoen, maar een kerstboom moest er natuurlijk wel komen. Bewoners hebben afgelopen zaterdag onder toezicht en aanwijzingen van Jos de kerstboom gezet. De kinderen zorgden voor de versieringen en de kerstboom werd omgedoopt tot de ‘Josboom’. Komende weken zullen nog meer kinderen de boom verder versieren. Mede dankzij Jos kan heel Valkenswaard ook dit jaar weer genieten van deze mooie kerstboom. De kerstboom is een traditie geworden, en klein gebaar met grote waarde.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant