De musical stilte met Rico van den Dungen in de hoofdrol gaat over het verlangen naar acceptatie.
De musical stilte met Rico van den Dungen in de hoofdrol gaat over het verlangen naar acceptatie.

Hoofdrol voor Rico in musical

vr 26 nov 2021, 10:19 Algemeen 11 keer gelezen

VALKENSWAARD - Rico van den Dungen uit Valkenswaard speelt een hoofdrol in de musical Stilte. De musical is 26 en 27 november te zien in de Muzenval in Eersel.

Stilte is de eerste voorstelling van CUE! Theater, een nieuwe musicalvereniging.
In het midden van de coronapandemie en bijbehorende lockdown lagen alle initiatieven rondom theater stil. Al snel ontstond binnen een groepje enthousiastelingen het idee om niet een jaar stil te zitten. Zij gingen de afgelopen maanden zelf aan de slag met een script, het benaderen van spelers en zoeken naar repetitielocaties. Het resultaat is komende vrijdag en zaterdag te bewonderen in de Muzenval in Eersel.

Web van leugens

'Sommige mensen verlangen ernaar. Anderen zouden willen dat ze de stilte konden doorbreken.' Dat is de hoofdboodschap van de musical Stilte. De voorstelling vertelt het verhaal van de zeventienjarige middelbare scholier Otto Janssen die lijdt aan extreme sociale angsten. Zijn wanhopige verlangen naar acceptatie leidt hem door een serie van onvoorziene gebeurtenissen in een web van leugens waar hij niet meer uit lijkt te komen.

Rico van den Dungen uit Valkenswaard speelt de rol van Otto Jansen. Rico: "Otto vindt het moeilijk om contacten te leggen en vrienden te maken. Als hij met mensen moet praten is dat altijd ongemakkelijk en zegt hij dingen zonder erbij na te denken.” Otto is dan ook een heel ander persoon dan Rico: "Ik ben zelf best wel sociaal. Ik vind het ook niet moeilijk om nieuwe mensen te leren kennen. Maar het ongemakkelijke en zenuwachtige, daar herken ik me soms wel in.”

Hoe kun je eenzaamheid overwinnen en de kans grijpen om gehoord te worden in een wereld die wordt gedomineerd door social media? Een belangrijk thema dat in tijden van corona voor ons allen herkenbaarder is dan ooit.

Herkenbare situaties

Maar ook thema's als zelfdoding, rouw, mentale gezondheid en homoseksualiteit komen in de voorstelling aan bod. Door de hedendaagse setting levert de voorstelling vele herkenbare situaties op. Stilte de musical is op 26 en 27 november om 20.00 uur te zien in de Muzenval in Eersel. Kaarten zijn voor elf euro te verkrijgen via www.muzenval.nl.

Uit de krant