Keeper Dennis Verhoeven van De Valk speelde een foutloze wedstrijd. (Foto: Henry Jansen)

De Valk boekt belangrijke zege in Middelbeers

Algemeen 165 keer gelezen

MIDDELBEERS - De Valk heeft de draad weer goed opgepakt na de bekeruitschakeling van vorige week. In Middelbeers werd de ontmoeting met hekkensluiter Beerse Boys afgesloten met een 0-1 overwinning dankzij topscorer Joran Vermeulen, die een hoekschop rechtstreeks in het doel wist te krijgen.

In de eerste helft was het De Valk dat de wedstrijd domineerde en veelal in balbezit was en de thuisploeg kon daar weinig tot niets tegenin brengen. Door het compacte spel van Beerse Boys was het moeilijk om tot doelkansen te geraken. Toch kregen de beide voorwaartsen Joran Vermeulen en Luc Nouwen een mogelijkheid, maar de scherpte ontbrak nog in de afronding.

Meer opportunisme

In de tweede helft wist De Valk binnen tien minuten de wedstrijd open te breken. Een indraaiende hoekschop van Joran Vermeulen viel over Beerse Boys doelman Rob Wilborts rechtstreeks binnen 0-1. Vanaf dat moment ging Beerse Boys meer opportunisme in het spel leggen en daar had De Valk het enkele momenten best lastig mee. Het meeste werd Beerse Boys gevaarlijk uit standaardsituaties, maar De Valk doelman Dennis Verhoeven was foutloos deze middag en heerste in het strafschopgebied.

De beste kans kreeg Dennis Schapendonk namens Beerse Boys, maar stuitte op Dennis Verhoeven die zijn doel knap schoon hield. Even leek Joran Vermeulen zijn tweede treffer te maken, maar werd teruggefloten wegens buitenspel. Met Toufik Belhaj, Cas Kuipers, Brian Vermeer en Brent Broeren als verse krachten binnen de lijnen werd de overwinning over de streep getrokken.

De Valk overleefde zo de dadendrang van Beerse Boys en stijgt met deze drie punten naar een mooie zesde plaats met tien punten uit zes gespeelde wedstrijden. Volgende week speelt De Valk de thuiswedstrijd tegen Hilvaria waar helaas geen supporters bij aanwezig mogen zijn.

Opstelling De Valk: Dennis Verhoeven, Dion Vermeulen, Max Manche, Aart Verberne, Joost Thomassen; Ferre Devos (90. Brian Vermeer), Koen van Steensel, Luuk Broers (90. Brent Broeren), Robin Smets; Joran Vermeulen (82. Toufik Belhaj), Luc Nouwen (72. Cas Kuipers)