Het gezelschap dat vanuit Valkenswaard naar de landelijke intocht ging met het cadeau voor Ozosnel.
Het gezelschap dat vanuit Valkenswaard naar de landelijke intocht ging met het cadeau voor Ozosnel.

Cadeau voor het paard van Sinterklaas

Algemeen 46 keer gelezen

VALKENSWAARD - Kinderburgemeester Amy Vos was met twaalf kinderen en burgemeester Anton Ederveen bij de landelijke intocht van Sinterklaas. Ze hadden een mooi cadeau meegenomen: gouden hoefijzers voor het paard Ozosnel.

Denk je aan het bloemencorso en paardensport, dan zeg je bloemen en paarden. Het heeft kinderen in Valkenswaard geïnspireerd om Sinterklaas en zijn paard Ozosnel te verrassen met een bijzonder cadeau en een gedenkwaardig bezoek. Twaalf kinderen met twaalf stokpaardjes, waarin kleurige Valkenswaardse dahlia’s geprikt zijn, representeren onder andere het Bloemencorso in Valkenswaard. Samen met de hulp van de oudere bouwers uit de verschillende buurtschappen, maakten zij de mooie paardenhoofden.

Het cadeau bestaat uit vier gouden hoefijzers voor Ozosnel op een mooi kussentje. “Dankzij de mensen van allerlei buurtschappen, de stichting Bloemencorso, ondernemers, Valkenswaard Marketing en de gemeente hebben we samen tijdens de landelijke intocht in Baarn een geweldig visitekaartje van onze gemeenschap afgegeven. Echt kippenvel om dat te hebben zien groeien en mee te maken”, aldus burgemeester Anton Ederveen.

Uit de krant

Uit de krant