Na twee jaar kon er eindelijk weer een NK Kata worden georganiseerd, in Valkenswaard verschenen 32 koppels op de mat.
Na twee jaar kon er eindelijk weer een NK Kata worden georganiseerd, in Valkenswaard verschenen 32 koppels op de mat. Bob Lefevere

Erik Faes en Niels Neumann winnen NK Kata 2021

Sport 467 keer gelezen

VALKENSWAARD - Ze waren natuurlijk al de gedoodverfde favorieten: Erik Faes en Niels Neumann werden eind oktober wereldkampioen op het judo-onderdeel ‘Nage No Kata’ en schreven afgelopen weekend ook het NK Kata in Valkenswaard op hun naam.

Het was alweer twee jaar geleden dat het toernooi kon worden georganiseerd. En dus was de Judo Bond Nederland maar wat blij dat het afgelopen weekend in Valkenswaard kon neerstrijken. Daar verschenen 32 koppels op de mat, verdeeld over diverse klassen. Met als topfavorieten in de A-klasse Erik Faes uit Boxtel en Niels Neumann uit Tilburg, die eind vorige maand in Lissabon dus ook al succesvol waren. 

Nette Kata

Veel judoka’s konden in het afgelopen jaar vanwege de coronarestricties weinig trainen, maar ondanks dat werden er nette Kata neergezet. Hierbij voeren twee judoka’s een vooraf afgesproken serie oefeningen uit, die door een jury op perfectie en realisme worden beoordeeld. In de A-klasse kwamen Faes en Neumann zo als beste uit de bus. Dubbel feest voor de judoka’s, want ze werden ook nog eens in het zonnetje gezet vanwege hun eerder binnengehaalde wereldtitel. Genio van Hoof en Rens van Stigt verzorgden namens de Judo Bond de huldiging. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant