Tafeltennisvereniging Valkenswaard organiseerde de derde ronde van de competitie voor beginnende jeugdspelers.
Tafeltennisvereniging Valkenswaard organiseerde de derde ronde van de competitie voor beginnende jeugdspelers.

Tafeltennissers in actie

Algemeen 34 keer gelezen

VALKENSWAARD – Tafeltennisvereniging Valkenswaard organiseerde afgelopen weekend de derde ronde van de TableStars competitie, een competitie voor beginnende jeugdspelers.

In de zaal veertien teams afkomstig van diverse verenigingen uit de regio. Het evenement startte met een gezamenlijke warming-up en werd afgesloten met een gezamenlijk eindspel en tussendoor uiteraard de wedstrijden. Plezier en enthousiasme zijn hier de kernwoorden, niet slechts winnen of verliezen.

Het team van TTV Valkenswaard, bestaande uit Jamie van den Boom, Anne van Veenendaal en Olaf van Gompel liet bij vlagen heel mooi spel zien. De dingen die ze hebben geleerd in de training werden met overtuiging toegepast. Een goede service, een harde smash maar soms ook een tactische bal. Het team speelde tegen TTCV uit Veghel en behaalde een hele mooie 4-1 overwinning. In de competitietussenstand staat TTV Valkenswaard nu op de derde plaats.

Gelijkspel senioren

Met een 5-5 gelijkspel in Veghel hebben de tafeltennissenioren uit Valkenswaard zich bijna veilig gespeeld in de eerste klasse. Ronald Grijseels trok zijn goede vorm van de afgelopen weken door en wist wederom al zijn partijen te winnen. Erwin Duivis kon hier een punt aan toevoegen en wist ook samen met Grijseels het dubbelspel te winnen. Helaas wist Patrick van Moll niet tot winst te komen ondanks de kansen die hij kreeg. Met nog een wedstrijd te gaan lijkt handhaving een feit. 

Nederlaag voor jeugd

De jeugd van TTV Valkenswaard heeft uit tegen Hilversum een zware 8-2 nederlaag geleden en verkeert inmiddels in zwaar weer met nog slechts een puntje voorsprong op de nummer laatst.

In de eerste vier wedstrijden konden Pascal-André Wolters en Lars van Veenendaal het beide spannend maken tot in de vijfde en beslissende game, maar beide verloren helaas: tussenstand 0-4. Pascal-André boekte daarna een zwaarbevochten overwinning, waarna het wederom Hilversum was dat de klok sloeg en uitliep naar een ruime 7-1 voorsprong.

De laatste twee wedstrijden werden ware thrillers. Pascal-André won in vijf games. Lars verloor, ondanks goed spel, opnieuw nipt in vijf games. Suze Dijk speelde geen sterke wedstrijd en had geen winstkansen. De eindstand werd 2-8. De komende wedstrijden moet de jeugd van TTV Valkenswaard alle zeilen bijzetten voor handhaving in het uiterst spannend slot van de tafeltenniscompetitie.

Uit de krant

Uit de krant