Afbeelding

Pintenwippers klaar voor de nieuwe Oogst

Algemeen 280 keer gelezen

DOMMELEN - Carnavalsvereniging de Pintenwippers is klaar voor het nieuwe carnavalsseizoen. “Na een jaar afwezigheid vanwege de coronapandemie is het nu dan eindelijk weer zover en kunnen we op vrijdag 12 november onze Oogst weer organiseren”, laat de vereniging uit Dommelen weten.

Naar goed gebruik in de carnavalswereld gonst het rond deze tijd van de geruchten. Wie wordt de nieuwe prins, wie volgt bij de Pintenwippers prins Heerlijk op? Bij de Pintenwippers zijn ze erg benieuwd naar de opvolger van prins Heerlijk. Het kan een man of een vrouw zijn. Misschien is het wel een bekende uit het dorp, misschien aangesloten bij een club of vereniging.

Nieuw bier

Niet alleen de nieuwe prins zal op vrijdag 12 november bekend worden gemaakt. “We gaan natuurlijk ook dit seizoen een nieuw Dommelsch bier onthullen. Hiervoor hebben we natuurlijk onze brouwmeesters nodig, maar zonder ingrediënten is het kansloos.”
Daarom zullen ze op deze avond ook de nieuwe Hop en Mout bekend gaan maken. De organisatie van de Brouwersgatse Oogst: “Wij zijn zeer benieuwd welke specifieke smaken zij aan dit bier zullen toevoegen. Wordt het extra fruitig, of pittig. Misschien wel een creatief biertje uit de oude doos.”

De start van het carnavalsseizoen bij de Pintenwippers wordt muzikaal opgevuld door de eigen Brouwersgatse Hofkapel en de drie dansgardes zullen op deze avond hun nieuwe dans laten zien.

Maatregelen

Belangstellenden zijn welkom bij de Brouwersgatse Oogst op vrijdag 12 november om mee te maken wie de opvolger is van prins Heerlijk. Het is allemaal te doen in Café Zaal Dommelstroom aan de Bergstraat in Dommelen. De zaal gaat open om 19.00 uur, de toegang is gratis.

Bezoekers zullen wel rekening moeten houden met de geldende maatregelen. Bij de ingang zal een QR-check uitgevoerd worden en moeten bezoekers een geldig legitimatiebewijs tonen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant