Davey Gerlings tussen de kerstbomen waar hij elk jaar rond de Kerst is te vinden. (Foto: Jurgen van Hoof)
Davey Gerlings tussen de kerstbomen waar hij elk jaar rond de Kerst is te vinden. (Foto: Jurgen van Hoof) Jurgen van Hoof

Davey Gerlings stopt als raadslid voor het CDA

Algemeen 272 keer gelezen

VALKENSWAARD - Vier jaar geleden stelde hij zich kandidaat voor het CDA in de gemeente Valkenswaard. Na een gesprek met Monique Krikhaar, die zelf jarenlang CDA-raadslid was, kwam Davey Gerlings in contact met Frank van Gastel. Zo begon een prille politieke carrière die nu alweer ten einde komt. Daarom nog eenmaal de politicus Davey Gerlings aan het woord.

door Ton van Helvoort

“Het was het begin van mijn raadslidmaatschap voor het CDA. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maar 2018 kregen we 2.544 stemmen. Lijsttrekker was Mart Wijnen van wie ik ongetwijfeld veel zou kunnen leren. Helaas moest Wijnen door ziekte een stapje terugdoen en zou ik nu de kar voor het CDA in de gemeenteraad moeten gaan trekken.”

“Ik had die ambitie wel en werd dan ook fractievoorzitter. Mijn missie daarbij was om te werken aan een bruisender Valkenswaard waar altijd wat te doen zou zijn, met daarnaast onder meer betaalbare huisvesting. Ook vond ik het heel belangrijk dat er een goede benaderbaarheid als raadslid zou zijn.”

“Als ik nu terugkijk zijn deze vier raadsjaren echt voorbijgevlogen en is nu het moment gekomen wat te doen voor de komende vier jaar. Er wacht nog ontzettend veel werk en soms denk ik weleens dat raadslid zijn veel meer voelt als een roeping dan als werk of hobby. Mijn motivatie de afgelopen vier jaren was daarbij het spreken maar vooral het luisteren naar inwoners, problemen oplossen en bepaalde zaken bereiken voor de gemeente en vooral voor de inwoners. Allemaal voldoende redenen om de mouwen opnieuw op te stropen en met het CDA de komende gemeenteraadsverkiezingen in te gaan. Toch heb ik besloten niet langer beschikbaar te zijn voor de lijst van het CDA-Valkenswaard.”

“Per 1 januari 2022 krijg ik immers een prachtige kans om een onderneming onder eigen naam door te starten, waar ik overigens al vijf jaar werkzaam ben. Ik heb daarbij bewust de keuze gemaakt voor het doorstarten van de onderneming boven eventuele ambities in de politiek. Ik heb nu eenmaal het principe: als je ervoor gaat, ga er dan ook vol voor. Natuurlijk had ik de komende jaren een aantal thema’s graag doorgepakt en heb mijn bijdrage dan ook geleverd aan het verkiezingsprogramma door nieuwe ideeën te delen. Overigens realiseer ik mij dat mede dankzij het CDA Valkenswaard er toch een aantal belangrijke zaken zijn uitgevoerd. Eén onderwerp is daarbij wel héél zichtbaar, met name de verlichting op de Maastrichterweg.”

Jeugdlintje

“Al met al is mijn besluit best moeilijk geweest. Ik heb bewust gekozen voor het doorstarten van de onderneming boven eventuele ambities in de politiek. Raadslid op 50 procent of lijsttrekker op 50 procent past mij als persoon simpelweg niet, en half werk past ook niet in het beleid van het CDA.”

“Overigens werk ik ondanks mijn genoemde keuze met energie en enthousiasme naar de komende gemeenteraadsverkiezingen toe. Daarbij heb ik absoluut nog ambities. Eén daarvan is dat ik hoop dat het Valkenswaardse jeugdlintje nog vorm gaat krijgen met een initiatiefvoorstel. Ik heb vier mooie jaren gehad en echt heel veel geleerd. Ik blijf hier in Valkenswaard wonen en we zullen elkaar beslist nog wel eens ontmoeten.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant