Afbeelding

Politiek Café Valkenswaard houdt verkiezingsdebatten

Algemeen 33 keer gelezen

VALKENSWAARD - In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in maart komend jaar organiseert het Politiek Café Valkenswaard een reeks verkiezingsdebatten. Deze worden telkens live of na afloop uitgezonden bij de Valkenswaardse omroep Centrum Radio & TV.

De aankomende gemeenteraadsverkiezingen worden gehouden op woensdag 16 maart. En in aanloop daarnaartoe houdt het Politiek Café Valkenswaard vier speciale verkiezingsbijeenkomsten. Daarvoor worden telkens andere deelnemers uitgenodigd, maar de rode draad door de bijeenkomsten blijft steeds hetzelfde: wonen, werken, verkeer en recreatie. Bij ieder onderwerp wordt telkens ook het financiële aspect belicht.

De eerste bijeenkomst vindt plaats op zondag 28 november. Dan komen de jongeren van diverse partijen in de huidige gemeenteraad aan het woord. Vervolgens gaan de coalitiepartijen op zondag 30 januari met elkaar in debat, op zondag 20 februari is het daarna de beurt aan de oppositiepartijen. Tot slot kruisen de partijen die deelnemen aan de komende verkiezingen op zondag 6 maart de degens. In de aanloop naar deze laatste bijeenkomst maakt Centrum  Radio & TV van elke deelnemende partij een promo.

Cultureel Centrum Carolus

De eerste drie debatten worden opgenomen in de studio van Centrum Radio & TV. Deze worden kort daarna op tv uitgezonden. De organiserende partijen pakken het slotdebat vervolgens anders aan: daarvoor wordt verhuisd naar Cultureel Centrum Carolus aan de Oranje Nassaustraat in Valkenswaard. De lokale omroep zendt deze bijeenkomst live uit vanuit de foyer van het cultureel centrum. De debatten beginnen telkens om 11.00 uur en duren steeds ongeveer anderhalf uur.

De organisatie achter het Politiek Café Valkenswaard wil eraan bijdragen dat de lokale politiek doorzichtiger en begrijpelijker wordt, en dat inwoners kunnen bijdragen aan de meningsvorming van politici.

Uit de krant

Uit de krant