In Valkenswaard is nu een hondenspeelveld, misschien komen er meer.
In Valkenswaard is nu een hondenspeelveld, misschien komen er meer.

Onderzoek naar hondenspeelweiden

Algemeen 508 keer gelezen

VALKENSWAARD - De gemeente gaat onderzoeken of er behoefte is aan meer omheinde hondenspeelweiden in Valkenswaard. Nu is er een, bij het parkje bij de Warande.

De gemeente gaat onderzoeken of die speelweide bij de Warande goed gebruikt wordt en of er op meer plekken in Valkenswaard zo’n speelplek voor honden kan komen.

Geen poepveldje

Een hondenspeelweide is een omheind veldje waar honden onaangelijnd kunnen trainen en spelen, en waar hondenbezitters elkaar kunnen ontmoeten. In sommige speelweiden staan toestellen om met de hond behendigheidsoefeningen te doen. In de gemeente Valkenswaard moeten honden bij het uitlaten altijd aangelijnd zijn. Een hondenspeelweide is dus ideaal voor wie de hond dicht bij huis los wil laten lopen en spelen. Een hondenspeelweide is nadrukkelijk geen poepveldje.

Meer verzoeken

In september vorig jaar is als proef een hondenspeelweide aangelegd in het parkje tussen de Warande, het oude spoor en de Van de Venstraat. Nu gaat de gemeente onderzoeken of die speelweide bevalt. Sinds de aanleg kreeg de gemeente al verzoeken uit het Wilhelminapark, Dommelen, de wijk Kerkakkers en de Willibrorduslaan om ook daar een hondenspeelweide aan te leggen. Een aantal Valkenswaardse hondenbezitters heeft dus behoefte aan meer speelweiden.

Enquête

De gemeente wil graag weten of er behoefte is aan meer speelweiden en of de bestaande hondenspeelweide bevalt. Tot en met 28 september kunnen voorbijgangers en gebruikers van de hondenspeelweide in het Warandeparkje deelnemen aan een enquête. Bij de speelweide wordt een bord geplaatst met een QR-code. Wie die code scant met zijn telefoon wordt meteen doorgeleid naar de informatie op de gemeentewebsite over speelplekken en hondenspeelweiden en onder het hoofdstuk hondenspeelweide staat de link naar een korte vragenlijst. Woont u in een andere wijk en wilt u ook een hondenspeelweide in uw buurt (of juist niet), stuur dan vóór 28 september een mail naar speelplekken@valkenswaard.nl. Kijk voor meer informatie over dit onderwerp en de link naar de enquête op www.valkenswaard.nl/speelplekken. De gemeente hoopt dat veel mensen de enquête invullen en hun mening geven, zodat ze een weloverwogen besluit kan nemen over vervolgstappen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant