Leuke en creatieve spelvormen om de allerkleinsten uit te dagen en te laten bewegen.
Leuke en creatieve spelvormen om de allerkleinsten uit te dagen en te laten bewegen.

Bewegen voor de kleinsten

Algemeen 179 keer gelezen

VALKENSWAARD - Twee sportverenigingen slaan de handen ineen. RKVV Dommelen en Hockeyvereniging H.O.D. introduceren dit najaar een nieuw beweegaanbod voor ouders met kinderen van twee tot en met vier jaar.

De jongens en meiden maken, samen met één van de (groot)ouders, kennis met de diverse vormen van bewegen. Tijdens de 45 minuten durende sportlessen komen alle ‘grondvormen’ van bewegen voorbij.

Uitdagende oefeningen

De lessen zitten vol met leuke uitdagende oefeningen en sluiten perfect aan op de ontwikkeling van kinderen in deze leeftijd.
Er wordt gebruik gemaakt van muziek en kleurrijk educatief spelmateriaal. Zo leren de kinderen op een speelse manier en zonder druk niet alleen goed bewegen maar ook tellen, kleuren herkennen, vormen herkennen, samenspelen en samenwerken.

Aanbod najaar

Het aanbod van RKVV Dommelen en HOD bestaat in het najaar uit 8 sportlessen van 45 minuten, op de zaterdagochtend vanaf 9.15 uur. De datums van de activiteiten zijn de zaterdagen 25 september, 2, 9 en 16 oktober en 6, 13, 20 en 27 november, afwisselend op sportpark ’t Heike in Dommelen en op sportpark Den Dries in Valkenswaard. Er wordt gewerkt met groepen van maximaal twaalf kinderen en één van de (groot)ouders. Zo is er voldoende aandacht voor alle meiden en jongens tijdens deze lessen. De eerste groep start om 9.15 uur en duurt 45 minuten. De tweede groep start om 10.00 uur, de derde om 10.45 uur en een eventuele vierde en vijfde groep om 11.30 en 12.15 uur. De groepen worden ingedeeld op basis van inschrijvingen.

Inschrijven 

Er zijn drie opties om deel te nemen aan Peutersport Valkenswaard - Dommelen. Je kan deelnemen aan alle acht sportlessen, afwisselend bij Dommelen en H.O.D. of aan vier sportlessen, waarbij je de keuze hebt uit de locatie ‘t Heike in Dommelen of Den Dries in Valkenswaard. Inschrijven kan via www.rkvvdommelen.nl/peutersport.

Dit beweegaanbod is mede ontstaan door de deelname van RKVV Dommelen en hockeyvereniging H.O.D. aan het project ‘Meer beter blijvend bewegen’ binnen de gemeente Valkenswaard. Samen met de gemeente, De Vets, de diverse basisscholen en Fysiotherapie Van Hoof zijn RKVV Dommelen en H.O.D. actief betrokken om kinderen meer en beter (en blijvend) te laten bewegen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant