‘Corona-versie’ Bloemencorso lijkt voor herhaling vatbaar

Algemeen 38 keer gelezen

VALKENSWAARD – De ‘corona-versie’ van het Valkenswaardse Bloemencorso moet nog worden geëvalueerd door de organiserende stichting. Als er echter goed is geluisterd naar de pakweg twintigduizend bezoekers, die afgelopen weekend het evenement omarmden, kan het weleens voor herhaling vatbaar zijn. Gecombineerd met een parade op zondag, lijkt het een succesnummer!

door Willem-Jan Schampers

Veel hangt ook af van de mening van deelnemers, vrijwilligers, sponsoren én gemeente. Het is in ieder geval duidelijk dat de alternatieve vorm, ingegeven door de beperkingen rondom corona, absoluut aansprak. Opmerkingen als ‘Nu hebben we ook gelegenheid om gezellig te staan buurten’ en ‘Je kunt de objecten nu in je eigen tempo bekijken’, werden vaak gehoord. En zeker ook qua bezoekersaantallen kan de organisatie tevreden zijn. Weliswaar was het nu verdeeld over zaterdag en zondag, maar in totaal waren er net zoveel mensen op de been als bij een ‘normaal’ Corso.

Bij de buurtschappen ook veel tevreden gezichten. Hoe vaak komt het niet voor dat er nog tot zondagmorgen wordt geprikt en dat bouwers niks van de parade meekrijgen, omdat ze doodmoe hun bed induiken? Dat was nu heel anders! Het feit dat het karwei er nu al op vrijdagavond op zat, stemde veel bouwers gelukkig. Op sommige bouwlocaties was de tent op zaterdagmorgen al grotendeels afgebroken en iedereen kon nu twee dagen genieten van alle drukte en gezelligheid.

In bloei…!

Er stonden afgelopen weekend in totaal achttien dahliacreaties opgesteld in het centrum. Veel bekijks hadden ‘Valkenswaard te mooi om vast te leggen …’ (Kompas), ‘Alles in Bloei, dankzij ons’ (Handen Ineen), ‘The world open up’ (Stadsebergen) en ‘OP REIS - de grenzen weer open’ (Kerkakkers). Ook geliefd waren het prachtige ei van ‘De Paradijsvogel (Hazestraat) en de slakken van ‘Langzaam maar zeker’ (Cresendo). Gecombineerd met de vrolijke noten van de drie muziekkorpsen en de diverse straatmuzikanten, was het zaterdag en zondag dus prima vertoeven op de Markt, de Corridor en de Statie.

Was er dan helemaal niets te klagen? Jawel hoor! Op het Kerverijplein was het een redelijke chaos, met automobilisten die naarstig op zoek waren naar een parkeerplek en de vele bezoekers van het Corso. Datzelfde gold voor de Leenderweg, waar het autoverkeer ‘gewoon’ richting de Markt kon rijden. Een kleine misser, die volgend jaar gemakkelijk kan worden rechtgetrokken. Het zorgde nu voor enige irritatie en dat was jammer bij een verder perfect georganiseerd evenement! 

Uit de krant

Uit de krant