Burgemeester Anton Ederveen overhandigt het ereburgerschap aan Frank Maas. (Foto: Jurgen van Hoof)
Burgemeester Anton Ederveen overhandigt het ereburgerschap aan Frank Maas. (Foto: Jurgen van Hoof) Jurgen van Hoof

Frank Maas ereburger van gemeente Valkenswaard

Algemeen 311 keer gelezen

VALKENSWAARD - Frank Maas is zondag benoemd tot ereburger van de gemeente Valkenswaard. Dit vanwege zijn vele verdiensten voor de bloemencorso, die afgelopen weekend in aangepaste vorm plaatsvond. Maas ontving zijn erkenning uit handen van burgemeester Ederveen.

Al op 16-jarige leeftijd leverde Maas zijn eerste bijdrage aan de Valkenswaardse publiekstrekker, door een ontwerp voor een corsowagen te tekenen. Het evenement kreeg er zo een creatieve en fanatieke medewerker bij. Inmiddels zijn er al legio van Maas’ ontwerpen succesvol uitgevoerd. Maas was jarenlang regisseur, uitvoerder, inspirator, bouwer en manager van een grote groep corsovrijwilligers. Een greep uit zijn brede repertoire aan functies: paradeleider, bestuurslid, bloemenverdeler én bedenker en maker van de corso-huisstijl.

Maar niet alleen bij de corso leverde Maas zijn bijdrage. Zo was hij eerder ook actief voor jongerenkoor Nicolaas, de Mariakerk, carnavalsvereniging ‘Anders Oud Worre’ en voor Stichting Carnavalsviering Striepersgat. Ook droeg hij zijn steentje bij aan het 4 mei-comité en aan Harmonie de Dommelecho. Vanwege al die verdiensten beloonde burgemeester Ederveen hem zondag met het ereburgerschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant