Ben Mondelaers en zijn vrouw (m) ontvangen de erepenning. (Foto: Jurgen van Hoof)
Ben Mondelaers en zijn vrouw (m) ontvangen de erepenning. (Foto: Jurgen van Hoof) Jurgen van Hoof

Erepenning voor Ben Mondelaers

Algemeen 19 keer gelezen

VALKENSWAARD - Ben Mondelaers heeft maandagavond de erepenning van de gemeente Valkenswaard ontvangen. Hij kreeg de onderscheiding voor zijn vele verdiensten voor het Valkerij en Sigarenmakerij Museum.

Ben Mondelaers werd in januari 2005 voorzitter van het Valkerij en Sigarenmakerij Museum. Tijdens zijn voorzitterschap heeft de heer Mondelaers grote stappen voor het museum geïnitieerd. Zo is het museum in 2007 geregistreerd in het Nederlands Museumregister en sinds 2010 lid van de International Association for Falconry, de wereldorganisatie van de valkerij. De Valkerij is in 2013 erkend als immaterieel cultureel erfgoed in Nederland. In de periode Mondelaers voorzitter was, is het museum verbouwd en was er de grootse viering van het 25-jarig bestaan. Mondelaers is in april gestopt als voorzitter.

Grote verdiensten

Vanwege zijn grote en bijzondere verdiensten voor Valkenswaard en het museum is aan Ben Mondelaers de erepenning van de gemeente Valkenswaard overhandigd.
De erepenning kan worden toegekend bij gelegenheden van aanmerkelijk belang en langdurige aard van een persoon, die zich op zeer uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de gemeente en gemeenschap. Burgemeester Ederveen heeft de erepenning maandagavond uitgereikt tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers.

Uit de krant

Uit de krant