Bjorn Baudoin in actie tijdens de GP Mol/Ezaart, waar de renner uit Dommelen uiteindelijk vijfde werd.
Bjorn Baudoin in actie tijdens de GP Mol/Ezaart, waar de renner uit Dommelen uiteindelijk vijfde werd.

Bjorn naar Zwitserland

Algemeen 332 keer gelezen

DOMMELEN - Wielrenner Bjorn Baudoin uit Dommelen doet mee aan de junioren etappecours Grote Prijs Ruebiland in Zwitserland. De renner van TWC De Kempen is geselecteerd voor het KNWU-team van Nederland Zuid en Oost.

De Grote Prijs Ruebliland in Zwitserland die op 3, 4 en 5 september wordt verreden heeft zich sinds 1977 ontwikkeld tot de best bemande junioren wielren-etappecours van Europa. Diverse topcoureurs wisten de cours in het verleden op hun naam te schrijven zoals Fabian Cancelara, Frank Schleck, Laurant Jallabert, Ivan Basso, Mathieu van der Poel en Thomas Pidcock. De wedstrijd wordt verreden onder auspiciën van UCI en Swiss Cycling. 

Rittenkoers

De Grand Prix Ruebliland in Zwitserland is de enige internationale rittenkoers voor junioren op dit niveau. Begin september reist deze tourentourage over vier etappes waaronder een tijdrit, in drie dagen, voornamelijk door en in de Duitstalige regio Aargou. Het deelnemersveld bestaat uit 25 internationale ploegen van elk zes coureurs. Nationale teams uit Europa en daarbuiten nemen deel op bijzondere uitnodiging van het organisatiecomité.
Deelnemende teams voor dit jaar komen uit: Engeland, Duitsland, Zweden, België, Nederland, Zwitserland, Luxemburg, Polen, Denemarken, Spanje, Canada, Oostenrijk, Noorwegen, Frankrijk, Italië en de USA. Nederland neemt deel met drie teams, waaronder het KNWU-team van Nederland Zuid en Oost.

Nederlands team

In het team van Nederland Zuid en Oost zijn geselecteerd: Bjorn Baudoin uit Dommelen, Danny van Lierop uit Someren, Tijn Louwerensen (Schijndel), Mike Sprenkelink (Nijverdal), Tristan Hartmann (Oldenzaal) en Luuk Verbruggen (Deventer). Het team gaat naar Zwitserland met complete KNWU-verzorging waaronder ploegleider Twan van Gestel, mecaniciens en weg- en tijdritfietsen.

Goede uitslagen

De achttienjarige Bjorn Baudoin dankt zijn selectie aan de goede uitslagen in de onlangs gereden wielerwedstrijden in Nederland en Belgie. Hij werd derde in Lommel, won het puntenklassement begin juli in de Omloop der Kempen en behaalde een vijfde plaats in Retie/Schoonbroek. Daarnaast werd Baudoin tweede in Biesmeree-Walonie en won hij in juli de Zuiderzeeronde in Biddinghuizen. Vorige maand wist hij nog vijfde te worden in de GP Mol/Ezaart.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant