Deelnemers aan de Omloop van Valkenswaard krijgen te maken met kasseien, klinkers en grind.
Deelnemers aan de Omloop van Valkenswaard krijgen te maken met kasseien, klinkers en grind.

Omloop van Valkenswaard

Algemeen 184 keer gelezen

VALKENSWAARD - Grind, kasseien, klinkers en asfalt. Deelnemers aan de De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard krijgen er zondag allemaal mee te maken. De wedstrijden, zowel die van de elite en beloften als die van de junioren, zijn in de KNWU Topcompetitie opgenomen. 

Bij de elite en beloften starten meerde topteams. Onder meer de Australiër Aden James Paterson, die drie jaar geleden al in Valkenswaard op het podium stond, doet mee. Verder renners als Jan-Willem van Schip, Youri Havik en Sjoerd Bax die in het buitenland dit seizoen al imponeerde en tweede werd op het NK. De winnaar van 2018, Robin Blummel, gaat opnieuw voor de winst.

Veel kanshebbers

Streekrenners willen zich manifesteren en krijgen concurrentie van teams uit het Belgische Mol en twee Duitse ploegen.
Ook bij de junioren wemelt het van de kanshebbers in de Topcompetitie klassieker. Renners met wie rekening moet worden gehouden als het om de overwinning gaat zijn er legio. Joost Brinkman, Mike Bronswijk, Rindert Buiter, Jesse Kramer, Lucas Janssen, Lars Rouffaer, Finn Roumen en Roan Konings zijn namen om in het oog te houden. Jesse Kramer wordt gezien als de plaatselijke favoriet. Hij is inmiddels een vaste waarde in de nationale selectie en geselecteerd voor deelname aan het EK op 10 september in Trento.

Het zijn de sterkste en meest ervaren tweedejaars junioren van het peloton, die het allemaal in zich hebben om zich gedurende een lange, zware koers voorin te handhaven en strategisch de juiste beslissingen te nemen. Ook weten zij zich meestal goed te positioneren in de finales.

Maatregelen

De De Bruyn Metaal Omloop van Valkenswaard start zondag 5 september om 9.00 uur. Dan zet het juniorenpeloton zich in Valkenswaard in beweging. Na de ploegenvoorstelling die begint om 12.45 uur starten de elite en beloften om 13.30 uur aan hun klassieker. Publiek is welkom, maar er zijn wel enkele maatregelen. In de finishzone aan de Vest in Valkenswaard mogen maximaal 750 toeschouwers komen.

De organisatie vraagt om een geldige QR-code van het vaccinatiebewijs of een geldig testbewijs. Aan de Vest kan publiek de laatste twee uur van de wedstrijd live volgen op een groot scherm met commentaar vanaf de motor door Joop Engelen. Aan de finish zal het commentaar gegeven worden door Rien van Horik.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant