De jeugd kon de afgelopen dagen eindelijk weer genieten van de kermis. (Foto: Connie Sinteur)
De jeugd kon de afgelopen dagen eindelijk weer genieten van de kermis. (Foto: Connie Sinteur) Connie Sinteur

Het oude vertrouwde gevoel

Algemeen 165 keer gelezen

DOMMELEN - Uiteraard hebben we een tijd achter de rug met restricties waardoor er veel zaken niet meer mogelijk, uitgesteld, of gewoonweg helemaal geannuleerd dienden te worden. We zijn er natuurlijk nog steeds niet, maar we klimmen langzaam uit dit diepe dal. Onze mogelijkheden verbreden zich weer, ook op het gebied van evenementen. En dus kon er de afgelopen dagen in Dommelen gewoon kermis worden gevierd.

Was het zo dat in Valkenswaard slechts een kinderkermis georganiseerd mocht worden, in Dommelen hadden we weer een kermis voor het gehele publiek. Weliswaar met een duidelijk aangegeven looproute die je langs een vijftiental attracties leidde en waarbij nodige afstand in acht moest worden genomen, maar het gaf je toch wel weer het oude vertrouwde (kermis)gevoel.
Je kon weer rondwandelen terwijl je van heerlijke oliebollen genoot die je zojuist had gekocht, je kon in de botsauto’s, maar ook de snoepkraam was weer aanwezig en natuurlijk, wie kent ze niet, de vrijwilligers van de Nieuwe Levenskracht met hun welbekende enveloppen namen weer dankbaar gebruik van deze mogelijkheid.
Een hoop knipperende lichten, allerhande soorten feestmuziek die elkaar doorkruisten over het Martinusplein brachten je toch wel in een euforiestemming en gaven je het gevoel van: ‘Ja jongens, wat hebben we dit gemist’.

‘Ja jongens, wat hebben we dit gemist’

Gigantische ontmoetingsplek

Terwijl je zo over het plein liep en je zag daarbij mensen met elkaar babbelen, lachen, of bij een attractie staan te genieten en foto’s maken, dan proefde je gewoon dat deze gedachte bij veel mensen speelde. Want laten we wel wezen: het is natuurlijk een kermis, een evenement waar kinderen hun draai vinden, waar je van attracties gebruik kunt maken en naderhand met al je eventueel gewonnen prijzen nog gezellig een hapje kunt gaan eten of op het terras van een drankje kunt genieten, maar het is vooral een gigantische ontmoetingsplek voor de gehele gemeenschap.
Het zijn dan ook die ontmoetingen, het even bijkletsen en de gezelligheid wat het zo aantrekkelijk maakt op een kermis. Laten we hopen dat we het keerpunt hebben bereikt en vanaf nu weer veelvuldig op deze manier kunnen genieten.

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant