Kleine Zonnedauw op De Malpie na de overvloedige regen in juli. (Foto: Victor Zieren)
Kleine Zonnedauw op De Malpie na de overvloedige regen in juli. (Foto: Victor Zieren) © VictorZierenFotografie

Fotografie voor beginners en gevorderden in De Belleman

Algemeen 196 keer gelezen

VALKENSWAARD - De Volksuniversiteit regio Eindhoven biedt twee cursussen fotografie aan, zowel in Valkenswaard als in Eindhoven. 

Voor beginnende fotografen zal op het Sint-Joriscollege een cursus starten op donderdag 14 oktober. Er worden elf wekelijkse avondlessen gegeven door Victor Zieren, een ervaren fotografiedocent. In Valkenswaard, in De Belleman, zal deze cursus gegeven worden vanaf 18 januari.

In de beginnerscursus worden de basisprincipes van de camera behandeld. Cursisten leren over sluitertijd, diafragma, ISO en scherpstelmethodes. Om een goede foto te maken is er meer nodig dan techniek. Ze gaan het hebben over compositie, lichtgebruik en creativiteit. En ze gaan buiten praktijkoefeningen doen. Cursisten dienen over een camera te beschikken waarvan ze de sluitertijd en het diafragma handmatig kunt instellen.

Inschrijven

Voor gevorderden start op 12 oktober een cursus in De Belleman. Een informatieavond over deze en andere cursussen in Valkenswaard en Eindhoven is op dinsdag 31 augustus, van 19.00 u tot 20.30 u in De Belleman. Meer informatie over deze cursussen, de docent, en de inschrijving vindt u op: https://www.vu-eindhoven.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant