Bjorn Baudoin uit Dommelen heeft opnieuw een goede prestatie neergezet.
Bjorn Baudoin uit Dommelen heeft opnieuw een goede prestatie neergezet.

Bjorn Baudoin in kopgroep

Algemeen 161 keer gelezen

DOMMELEN - Een prima prestatie voor wielrenner Bjorn Baudoin uit Dommelen. De renner van TWV De Kempen uit Valkenswaard is vijfde geworden in de Belgische Grote Prijs Mol-Elzaart voor junioren

Bjorn Baudoin heeft zich opnieuw in de kijker gereden. Vanaf de start reed de wielrenner voortdurend in de aanval. De wedstrijd afgelopen zaterdag in het Belgische Limburg kende een sterk deelnemersveld. Met name het Belgische Acros team trachtte met veel deelnemers de wedstrijd te domineren. Lucas Janssen uit Papendal, winnaar in Lommel op 27 juni, pareerde de Acros dominatie en begon al in de tweede ronde aan een solovlucht. De renner slaagde hier niet in, hij werd enkele ronden later ingelopen door het actieve peloton met Baudoin voor in de gelederen.

Vluchtpoging

Het Belgische Acros team bleef de aanval zoeken. Vier renners van Acros gingen gezamenlijk in de aanval.
De kopgroep kreeg dertig seconden, maar hierna was het weer een actief peloton die het afstoppen negeerde en de vluchters achterhaalde.
Drie ronden voor de finish leek een vluchtpoging van Senne Hulsmans en weer Lucas Janssen te slagen, maar Bjorn Baudoin en  een groep met enkele medevluchters wisten ze te achterhalen.

Kopgroep

Er ontstond uiteindelijk een kopgroep van elf renners die een voorsprong van twee minuten kregen. De wedstijd werd beslist in een sprint van tien vluchters. Op een kaarsrechte weg werd de sprint zeshonderd meter voor de finish al ingezet. Bjorn Baudoin koos van achteruit een wiel wat hem een vijfde plaats opleverde. 

De wedstrijd in het Belgische Mol-Elzaart werd zaterdag uiteindelijk gewonnen door Senne Hulsmans uit Lommel, voor Joren de Gruyter uit Breda en Lucas Janssen uit Papendal.

Selectieteam

Door zijn goede prestaties is Bjorn Baudoin een goede kanshebber in een selectieteam dat begin september aan een driedaagse wielerwedsrijd in Zwitserland voor junioren deel gaat nemen. De renner uit Dommelen werd eind juni nog derde in Lommel. Vorige maand behaalde Bjorn een negende plaats in de Omloop der Kempen en een vijfde stek in Retie/Schoonbroek. In Biesmeree-Walonie kwam Baudoin als tweede over de meet, de IJsselmeerronde wist hij te winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant