De Doe-Week Dommelen in betere tijden. Enkele jonge deelnemers krijgen een welkome versnapering.
De Doe-Week Dommelen in betere tijden. Enkele jonge deelnemers krijgen een welkome versnapering.

Dommelse Doe-Week toch van de baan

Algemeen 236 keer gelezen

DOMMELEN – De coronapandemie nekt de Doe-Week Dommelen alsnog. Volgens de organisatie is het aantal vrijwilligers door de maatregelen te laag, het ‘persoffensief’ van enkele weken terug ten spijt. Daarom gaat de blik nu op 2022. 

Nadat de organisatie er twee weken terug een ‘persoffensief’ tegenaan gooide, kwamen er nog eens tientallen nieuwe vrijwilligers bij. “Maar we halen bij lange na de gewenste bezetting niet. Veel vrijwilligers hebben zich ingeschreven voor maar één of een paar dagen, in tegenstelling tot andere jaren, waarin een groot deel zich voor een hele week inschreef”, aldus voorzitter Geoffrey van Gerven.

Iets moois wat we in 45 jaar hebben opgebouwd, willen we niet in één keer afbreken

De Doe-Week heeft zo’n 200 vrijwilligers nodig om het evenement met circa 850 kinderen in goede banen te leiden, maar kon tot dusver rekenen op ongeveer 100 inschrijvingen. Van Gerven: “Een bijkomend nadeel is ook dat we door de steeds aanhoudende coronaproblemen genoodzaakt zijn extra vrijwilligers in te zetten. Voor de sneltesten, registratie, extra looproutes, et cetera.” De organisatie overwoog nog even om het aantal deelnemers te beperken, dus geen 850 kinderen, maar bijvoorbeeld de helft daarvan. Maar dat zag de stichting uiteindelijk niet zitten. “Buiten dat het een hele hoop gedoe ‘aan de poort’ zal opleveren, zijn onze vaste lasten en programma’s ingericht op een groter aantal kinderen, waardoor er onder meer een financieel tekort zal ontstaan.”

Slap aftreksel

Al met al leek er zo weinig over te blijven van het traditionele ‘Doe-Week-gevoel’. De organisatie vreesde dat het evenement zijn ongedwongen en feestelijke karakter zou verliezen. “Een slap aftreksel. Iets moois wat we in 45 jaar hebben opgebouwd, willen we niet in één keer afbreken.” Daarom gaat er toch een streep door de langgekoesterde wens – er móést en zou dit jaar een Doe-Week plaatsvinden. Door een samenloop van omstandigheden kan de organisatie simpelweg niet anders. Evenals vorig jaar gaat de stekker er dus ook dit keer noodgedwongen uit.

Het thema wordt daarom nogmaals een jaartje doorgeschoven. Zo moet het 2022 worden ‘waar muziek inzit’. “We verschuiven ons complete jubileumprogramma door naar 2022. We hopen dat we dan toch echt als vanouds een hele feestelijke 45e kindervakantieweek kunnen organiseren.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant