Vrijwilligers van de voedselbank. Archieffoto (Jurgen van Hoof).
Vrijwilligers van de voedselbank. Archieffoto (Jurgen van Hoof). Foto: Jurgen van Hoof

Voedselbank Valkenswaard roept op: ‘Heel hard vrijwilligers nodig’

Algemeen 97 keer gelezen

Het is al bijna twintig jaar geleden dat Bet de Kort een voedselbank begon. Ze noemde haar kindje De Boodschappenmand. Ook toen was er al armoede en waren er mensen met een groot tekort aan eten. Helaas is dat nu, in 2018, nog steeds zo. Ter gelegenheid van de feestdagen, die niet voor iedereen even feestelijk zijn, doet ze haar verhaal.

Valkenswaard - Haar initiatief heeft ervoor gezorgd dat heel Valkenswaard het doel van de voedselbank ondertussen voldoende kent. Veel winkeliers, en ook particulieren, steunen dat doel en schenken hun overgebleven artikelen aan de boodschappenmand. “Daarvoor zijn we ontzettend dankbaar, want dit zorgt wekelijks mede voor een goed gevulde tas met levensmiddelen voor de bezoekers”, zegt Bet de Kort. “Hierdoor profiteren maar liefst honderd gezinnen in Valkenswaard en omgeving van onze inspanningen.”

Deze gezinnen zitten soms in de schuldsanering. Of ze komen niet rond met hun uitkering. “Ze zitten aan de onderkant van onze samenleving en hebben het geld niet om boodschappen te doen. Daarom zijn ze aangewezen op de voedselbank, iets wat op zich al triest genoeg is. Met ongeveer vijftien vrijwilligers zijn wij bezig deze mensen een menswaardig bestaan te geven.”

“Wij zorgen ervoor dat ze één keer per week een volle tas met eten en andere spulletjes mee naar huis kunnen nemen.” Dit alles vergt veel inspanning en brengt werk met zich mee. “Onze vrijwilligers doen dit nog steeds met veel passie en plezier. Maar het werk en het inpakken wordt nu toch iets te veel. We kunnen het werk nog nauwelijks aan. Daarom zijn we op zoek naar mensen die ons willen komen helpen. Vrijwilligers die hun hart op de goede plaats hebben”, zegt De Kort. “Heb je een halve dag, een hele dag of misschien enkele dagen per week tijd over en wil je ons helpen? Meld je dan bij ons aan. Je komt in een leuk team terecht en we zullen je als vrijwilliger respecteren en verwennen. We hebben je echt hard nodig!”

Aanmelden

Aanmelden kan via mail (bet@deboodschappenmand.nl) of telefoon (0610984112). De Kort: “Stel ons niet teleur!”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant