De organisatie van de Oktoberfeste 2017 in Valkenswaard, carnavalsvereniging Halluf Elluf. Zij vonden het jammer dat het feest vorig jaar niet meer door ging.
De organisatie van de Oktoberfeste 2017 in Valkenswaard, carnavalsvereniging Halluf Elluf. Zij vonden het jammer dat het feest vorig jaar niet meer door ging. (Foto: Willem-Jan Schampers)

Organisatie Oktoberfeste in handen van Halluf Elluf

VALKENSWAARD – "Trek je mooiste Lederhose of Dirndl aan en kom meedeinen met gezellige Duitse en Oostenrijkse muziek". Met die woorden nodigen Ad van Opstal, Edwin van Gorp en Paul van Herk iedereen uit om naar de Oktoberfeste 2017 in Valkenswaard te komen. Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober in zaal Lavrijssen.

De organisatie van het evenement is in handen van carnavalsvereniging Halluf Elluf. "Vorig jaar zijn de Oktoberfeste niet doorgegaan en dit vonden we zonde. We hebben vervolgens de koppen bij elkaar gestoken en besloten om de uitdaging aan te gaan. Waar het feest voorheen plaatsvond in een grote tent op de Markt, hebben wij gekozen voor een kleinere opzet. Eerst in zaal Lavrijssen er weer een succes van maken en dan zien we wel verder."

De nieuwe locatie wordt omgetoverd in een Duitse feestzaal. "Compleet met houten banken, tafels, decoratie et cetera. En uiteraard ontbreken ook de bierpullen niet. Bovendien is het de bedoeling dat ook het ADA-plein buiten wordt ingericht in Duitse sferen. Dus compleet met eettenten – met Bratwursten en hamburgers – en een Bierstube. En als de mensen dan ook nog eens in passende kleding komen, wordt het helemaal een fijn feestje."

Aan de muzikale invulling ligt het in ieder geval niet, zo benadrukt Ad. "Naast de bekende Flügel dj's van Roooy en Jan Smit hebben we met Gipfel Power, Volle Pulle en Partyknaller Heidi topartiesten kunnen contracteren. Zij treden jaarlijks op bij de Oktoberfeesten in onder meer Sittard, Tilburg, Geleen, bij de Zwarte Cross en nu dus ook in ons eigen Valkenswaard. We zijn al naar diverse optreden gaan kijken en het was telkens één grote happening."

De beide avonden beginnen om 20.30 uur. Kaarten kosten 15 euro. Reserveren kan via oktoberfest@hallufelluf.nl of: 06-13154585. Ed: "Om nog zeker te zijn van kaarten, is het zaak om snel te reageren. De verkoop loopt uitstekend."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox