Stadsebergen was vorig jaar een van de favorieten.
Stadsebergen was vorig jaar een van de favorieten. (Foto: Archief Jurgen van Hoof)

Aftellen naar het bloemencorso

VALKENSWAARD - Het gezelligste themacorso van Nederland staat weer op het punt van beginnen. Corso Valkenswaard laat vandaag vol trots dertien prachtige corsowagens zien. Geïnspireerd door het thema 'Wereld vol Wonderen', vrij naar 65 jaar Efteling. Maar naast deze dahliaparade, heeft dit evenement nog veel meer te bieden. Denk aan veel live muziek, entertainment, diverse Efteling-karakters en heerlijk eten en drinken.

Corso Valkenswaard wordt om 13.30 uur officieel geopend op de Markt. Aanwezig zijn burgemeester Anton Ederveen van Valkenswaard, voorzitter van Corso Valkenswaard, Chantal Dielis-Vermeulen en Olaf Vugts namens de Efteling. Ook dit jaar start de parade weer met een klein kindercorso. In samenwerking met diverse buurtschappen presenteren de kinderen hun eigen creaties. Om 14.00 uur start de corsoparade. Maar ook daarna is het nog niet afgelopen. Geniet na op één van de vele terrasjes, luister live muziek of kom naar de prijsuitreiking om 19.00 uur op het podium in de Frans van Beststraat.

Corso Valkenswaard is een dagje uit voor het hele gezin. Vanaf 11.00 uur is er al live muziek van onder meer 'De Bacchanten'. Het dahliablaaskappellenfestival, met ook Eftelingmuzikanten en samba- en brassbands, is te vinden op vijf plekken langs het parcours. Er zijn wisselende optredens bij: Park Dahlia Nostalgia (Frans van Bestpark aan de Statie), het podium op de Frans van Beststraat en op drie locaties op en rondom de Markt. Tijdens de Dahliaparade wordt het muzikale entertainment opgevoerd. Naast veel muziek en geluid op de corsowagens, lopen er vijf muziekkorpsen en fanfares over het parcours. Daarnaast is er een expositie van Eftelingtaarten in De Kunstkeuken. 

Het Frans van Bestpark wordt omgetoverd tot een horecaplein met diverse foodtrucks, oude kermis attracties, salonwagens en (live)muziek. Wederom kan er twee dagen worden genoten, zaterdag 9 september vanaf 16.00 tot 24.00 uur en zondag 10 september van 12.00 tot 21.00 uur. 

De muziek wordt verzorgd door 2 dj's die louter vinyl platen en singels zullen draaien. Daarnaast zijn er op zondag diverse muziekgezelschappen in het park. Tijdens en na het corso zal er ook muziek worden gebracht door een van de vaste bands van de Efteling, zij spelen ook 's middags al vanaf 12.30 uur op het podium aan de Frans van Beststraat.

Op zaterdagavond vindt ook de DahliaRun plaats, deze kleurrijke run georganiseerd door AVV zal eindigen in het Frans van Bestpark. De lopers zijn bestrooid met verschillende kleuren poeder. De start is om 19.00 uur op de markt, de lopers zullen 4,3 kilometer rennen over het corsoparcours en finishen in het park.

Net als vorig jaar kunnen bezoekers ook weer genieten van oldtimers tijdens de Frans van Best Memorial. Vanaf 13.30 uur start het oldtimer defilé, met tientallen klassieke voertuigen. Daarna worden de auto's tentoongesteld op het Kerverijplein waar ze nog tot 17.00 uur te bewonderen zijn.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox