De laatste streepjes verf worden aangebracht door rechts kunstschilder Jos Leurs en links Pieter Swinnen. Samen hebben ze er veel uurtjes aan gewerkt maar het resultaat mag er dan ook zijn.
De laatste streepjes verf worden aangebracht door rechts kunstschilder Jos Leurs en links Pieter Swinnen. Samen hebben ze er veel uurtjes aan gewerkt maar het resultaat mag er dan ook zijn. (Foto: Jurgen van Hoof)

Vauxhall krijgt nieuw schilderwerk

VALKENSWAARD - Het was een drukte van belang op de Markt in Valkenswaard waar afgelopen zondag oldtimers stonden te blinken in het zonlicht. Één voertuig trok echter extra veel aandacht van de bezoekers.

Het was een klassieker van het Engelse automerk Vauxhall, het was echter niet zomaar een gewone 'oude' auto. Integendeel, de Vauxhall was beschilderd in prachtige kleuren en opvallende motieven. Het was een idee van de organisatie om deze klassieker bij opbod te verkopen waarbij de opbrengst ten goede komt aan twee goede doelen. Enerzijds een doel gekozen door de schenker van de auto, kapper Gielen uit Neerpelt, en daarnaast voor een bestemming in Valkenswaard. Het gaat daarbij om een alleenstaande oudere inwoonster die een zwaar gehandicapte zoon heeft. Met dat geld hoopt de organisatie haar zorgen zo mogelijk wat te verminderen. Met een bod draagt iedereen bij aan de hulp voor beide doelen. "Vergeet niet", zegt een woordvoerder van de organisatie, "dat het beschilderen van de auto is gedaan door twee Valkenswaardse kunstenaars: Jos Leurs en Pieter Swinnen, die hun sporen als kunstschilder al ruimschoots hebben verdiend."

"We hebben inderdaad heel wat uurtjes aan dit kunstobject gewerkt", zegt Jos Leurs, "maar de beide goede doelen waarvoor de opbrengst bestemd is heeft ons extra gemotiveerd om er een prachtig kunstwerk van te maken." "Het is echt niet zo", zegt Pieter Swinnen, "dat we er zomaar wat kleurtjes en lijntjes op hebben gezet. We zijn er weken mee bezig geweest en het resultaat mag er naar onze mening dan ook zijn."

En nu kan het bieden dan beginnen. Dat kon al vanaf zondagavond 3 september vanaf middernacht en kan nog tot zondagavond 10 september eveneens tot middernacht. Dan sluit de bieding en zal de Vauxhall naar de nieuwe eigenaar gaan. Die komt dan in het bezit van die prachtig beschilderde Vauxhall maar nog belangrijker is dat met de opbrengst twee schrijnende gevallen kunnen worden geholpen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox