Er wordt door vrijwilligers van de nieuwe Wereldwinkel Valkenswaard hard gewerkt zodat bij de heropening op zaterdag 2 september er alles Pico bello uitziet. Foto: Jurgen van Hoof
Er wordt door vrijwilligers van de nieuwe Wereldwinkel Valkenswaard hard gewerkt zodat bij de heropening op zaterdag 2 september er alles Pico bello uitziet. Foto: Jurgen van Hoof (Foto: Jurgen van Hoof)

Heropening nieuwe zelfstandige Wereldwinkel

VALKENSWAARD - De Valkenswaardse Wereldwinkel gaat als zelfstandige winkel verder. Komende zaterdag is de opening van de vernieuwde winkel.

In de afgelopen jaren zijn tientallen Wereldwinkels uit de landelijke vereniging gestapt omdat men het niet eens was met de gewijzigde doelstellingen. Daarnaast verkeren een aantal Wereldwinkels in de problemen. Het stoffige imago en een krimpend aantal vrijwilligers doen het winkelnetwerk geen goed. Er sluiten dan ook steeds meer winkels. "Maar dat geldt niet voor ons", zegt Tinie van de Ven, voorzitter van de Wereldwinkel Valkenswaard. "Integendeel, we hebben nog altijd 28 vrijwilligers die zich dagelijks met liefde inzetten voor de minder bedeelde mens. We hebben met al onze vrijwilligers over de malaise gesproken maar wij waren unaniem in ons besluit om onze Wereldwinkel aan de Eindhovenseweg als zelfstandige winkel voort te zetten. We zijn daarom nu een aantal dagen gesloten om het interieur een nieuwe frisse aanblik te kunnen geven. Daar wordt echt hard aan gewerkt."

De heropening is zaterdag 2 september die om 11.00 uur door burgemeester Ederveen zal worden verricht. Hij zal daarbij het nieuwe logo onthullen. "Doordat we zelfstandig zijn kunnen we meer aandacht besteden aan kleinschalige projecten die door inwoners van Valkenswaard worden gedragen. Daarnaast kunnen wij bij meer importeurs en producenten inkopen waardoor we meer variatie in het assortiment krijgen. Al onze vrijwilligers zijn er van overtuigd dat de nieuwe Wereldwinkel Valkenswaard een plezierige winkel is om regelmatig te bezoeken. Om aan de vraag naar cadeaubonnen, die vaak werden gekocht, te voldoen hebben wij besloten een eigen cadeaubon uit te geven die alleen in onze nieuwe Wereldwinkel kan worden verzilverd. Wij hopen dat niet alleen onze oude maar ook veel nieuwe klanten onze winkel komen bezoeken."

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox