Arjen Vriezekolk presenteert zijn eerste stripalbum van de Roestige Ridder tijdens het Brabants Stripspektakel in Veldhoven.
Arjen Vriezekolk presenteert zijn eerste stripalbum van de Roestige Ridder tijdens het Brabants Stripspektakel in Veldhoven. (Foto: Arjen Vriezekolk)

Arjen debuteert op Stripspektakel

VALKENSWAARD – Hij timmert naast zijn baan binnen het speciaal onderwijs al jaren aan de weg als illustrator van kinderboeken. Strips tekenen is echter wat de Valkenswaardse Arjen Vriezekolk het liefst doet en hij is dan ook enorm trots dat zijn eerste stripalbum wordt uitgebracht op het Brabants Stripspektakel dat dit weekend wordt gehouden in Veldhoven.

"Vanaf het moment dat ik als klein jongetje achterin de auto tijdens een vakantierit mijn eerste stripboek kreeg, was ik verkocht", begint Vriezekolk. "Ik tekende mijn favoriete figuren na, maar mijn interesse in eigen figuren nam toe nadat ik in contact kwam met Peter Coolen, de tekenaar van de strip De Leukebroeders." Omdat hij van strips maken niet kon leven, werd hij docent binnen het speciaal onderwijs. In de loop der jaren maakte hij voor diverse opdrachtgevers strips en illustraties.
Inmiddels heeft Vriezekolk drie geïllustreerde kinderboeken op zijn naam staan, waaronder een in eigen beheer uitgebracht boek van De Roestige Ridder, op tekst van Ina de Vries. Daar heeft Vriezekolk nu een stripalbum van gemaakt, met tekstloze strippagina's. "De Roestige Ridder is eigenlijk de personificatie van Roderick, een naïeve en dagdromende jongen. Op iedere pagina beleeft deze ridder weer een nieuw, grappig avontuurtje", aldus Vriezekolk die zelfs al volop bezig is met het tweede album.

Een stripuitgeverij zag er brood in en presenteert het eerste Roestige Ridder stripalbum, getiteld Sprakeloos, tijdens het Brabants Stripspektakel in Veldhoven. Een groots evenement voor stripliefhebbers, met 800 meter aan stands vol strips, comics, manga, originele striptekeningen en meer. Ook worden er meer dan honderd striptekenaars uit binnen- en buitenland verwacht.
Vanaf dit jaar is er extra veel ruimte voor andere figuren, zoals superhelden en prinsessen. De voormalige kinderhoek is namelijk een aparte hal geworden en heeft de naam Kids Comix Festival gekregen. 's Zondags komen Anna en Elsa (bekend van Frozen) komen met hun sneeuwpop Olaf naar het festival.

Het Brabants Stripspektakel en Kids Comix Festival vindt plaats op zaterdag 2 en zondag 3 september in het NH Conference Centre Koningshof aan de Locht 117 in Veldhoven. Beide dagen is de beurs open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt 6 euro (kinderen onder 1.50m betalen 2 euro. Parkeren is gratis. Voor de eerste 1000 bezoekers per dag ligt er een gratis striptas klaar.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox